A csapadékos hétvége után erőteljes lehűlés várható

2015. november 21. - 09:46 | Belföld

Most hétvégén köszönt be az igazi őszi időjárás. Szombaton változóan felhős lesz az ég, esőre is kell számítani, 700 méteres magasságban fekvő területeken pedig már hó is eshet. 

A csapadékos hétvége után erőteljes lehűlés várható
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A nap folyamán nyugat felől csökken a felhőzet, s csak helyenként fordulhat elő csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok körül alakul, Árva és Liptó környékén 2 fok várható – olvasható a Szlovák Hidrometeorológiai Szolgálat weboldalán.

Vasárnap újabb lehűlés jön, a nappali hőmérséklet 2 és 7 fok körül várható, északon közeledni fog a 0 fokhoz. Változóan felhős lesz az ég, be is borulhat, helyenként akár havazhat is.

Jövő hét elején folytatódik a lehűlés, hétfőn, 1 -6 fokot mutathat majd a hőmérő, északon helyenként akár egész nap fagyhat. Felhős lesz az égbolt, a csapadék hó formájában nyilvánulhat majd meg.

A hideg levegő ármalása folytatódik az ország felé kedden is, a hegyvidéki völgyekben és katlanokban helyenként -11 fokra is csökkenhet a hőmérséklet. Nappal 0 és 5 fok körüli hőmérséklet várható kevés felhővel.

Szerdán az alacsony hőmérsékletek mellett (-2 és +3 fok) szeles lesz az idő. A nap folyamán megnövekszik a felhőzet, helyenként csapadék is várható.

sme.sk/para

Címkék: hideg idő