Csavarokkal teletűzdelt húsdarabot dobtak be egy családi ház udvarára Nagyudvarnokban

2021. december 23. - 12:11 | Régió

Ismét kegyetlen módon próbáltak ártani egy kutyának a Dunaszerdahelyi járásban, ezúttal Nagyudvarnokon.

2019 szeptemberében a nagymadi Nagy-Vet állatorvosi klinika hívta fel a kutyatulajdonosok figyelmét szögekkel teletűzdelt húsdarabokra, amelyeket Dunaszerdahelyen találtak, több helyszínen. Akkor egy kiskutya meg is evett egyet az életveszélyes csaliból, majd később egyre többen jelezték, hogy féltik kedvenceiket, ugyanis ők is láttak a környékükön szöges húsokat.

A helyiek bíztak benne, hogy a közösségi média által az elkövető tudatosítja, hogy bűncselekményt követ el, és a jövőben nem fordul elő ilyen, 2020 februárjában azonban újabb húsdarabokat találtak szögekkel megtűzdelve – ismét a Nyugati lakótelepen.

Pár nappal később jött a hír, hogy elkapták a dunaszerdahelyi kutyák rémét, a nőt a városi rendőrök fogták el. Mária Linkešová rendőrségi szóvivő akkor azt mondta, a nő azért vetemedett ilyen drasztikus lépésre, mert zavarta a hátrahagyott kutyapiszok, valamint egyes gazdák viselkedése.

A napokban a Dunaszerdahely melletti Nagyudvarnokban találkoztak hasonló esettek. Egy helyi lakos arra hívta fel a figyelmet, hogy szögekkel és csavarokkal teletűzdelt húsdarabot dobtak egy családi ház udvarára, amivel az ott élő kutyának akartak ártani.

(parameter)