Cseh kolléganője elárulta, pontosan mire jött rá Ján Kuciak a halála előtt

Pavla Holcová cseh újságírónő – aki több téma kapcsán is együttműködött a meggyilkolt újságíróval – elmondta, szerdán délután még telefonon beszélt Ján Kuciakkal.

Cseh kolléganője elárulta, pontosan mire jött rá Ján Kuciak a halála előtt
Fotó: DVTV

Holcová a Joj Televíziónak elárulta, Ján Kuciak közvetlenül a halála előtt arról tájékoztatta őt, hogy új szálat fedezett fel a kétes hírű olasz vállalkozók és a Smer egyik politikusa közt.

Az újságírónő szerint Kuciak mindig nyitott és megbízható forrásokat biztosított számára. Együtt dolgoztak például a Panama Papers offshore-botrányon is. Holcová is megerősítette, a legutóbbi közös témájuk az olasz maffia és bizonyos szlovákiai politikusok közti kapcsolat volt.

„Szerdán délután beszéltem vele, amikor új információt küldött a Smer egyik politikusa és az olasz maffia összekapcsolásáról. Egyébként biztonságos csatornákon keresztül kommunikáltunk egymással, minden titkosítva volt” – nyilatkozta a Joj Televíziónak Holcová.

Az említett Smeres politikus nevét Holcová nem hozta nyilvánosságra. Arra a kérdésre, hogy befejezi-e Ján Kuciak utolsó írását, azt felelte, hogy igyekezni fog, bár a cikkből már csak néhány érintett megszólaltatása hiányzott, illetve volt még néhány rész, de ezeket az újságírónő nem kívánta részletezni.

Holcová meg van róla győződve, hogy a gyilkosság indítéka az újságíró munkájával állhatott összefüggésben.

Kapcsolódó cikk:

A meggyilkolt újságíró utolsó cikke: Az olasz maffia Szlovákiában van, és csápjai a politikáig érnek

(noviny.sk)