Cseh Marián lemondott, távozik a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségtől

2016. október 25. - 12:40 | Belföld

Cseh Marián október 25-én lemondott a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) igazgatóhelyettesi posztjáról - közölte a mezőgazdasági minisztérium szóvivője, Vladimír Machalík.

Cseh Marián lemondott, távozik a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségtől
Cseh Marián 2011-ben egy dunaszerdahelyi szórakozóhelyen (Forrás: infods.sk)

"Cseh Marián személyes okokkal indokolta döntését. Mivel nem politikus, nem kíván a politikai csatározások eszközévé válni" - áll a mezőgazdasági minisztérium rövid közleményében, melyet kedden délben juttattak el a sajtó képviselőinek.

Október 24-én a Denník N nyomán a Paraméter is megírta, hogy a korábban hitelintézeteknek dolgozó, majd egy ideig biztonsági emberként és kidobóként is tevékenykedő dunaszerdahelyi férfi lett az EU-s és állami támogatások kifizetésével foglalkozó állami ügynökség (PPA) igazgatóhelyettese, aki a PPA regionális irodáiért felelt. A jelek arra utaltak, hogy a Híd jelöltjeként került a posztra, ám a párt ezt tagadta, a mezőgazdasági minisztérium tájékoztatása szerint az állásra szabadon lehetett pályázni, Cseh pedig minden elvárásnak megfelelt.

Csicsai Gábor, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára hétfőn felháborítónak tartotta, hogy a "sajtó kikezdte" az új igazgatóhelyettest. Majd kedden reggel, a Pátria Rádió élő műsorában tovább védte Cseh kinevezését. Az államtitkár pár órával a PPA-igazgatóhelyettes lemondása előtt úgy nyilatkozott, hogy Cseh teljesen alkalmas a poszt ellátására, és lejárató kampánynak minősítette azt, hogy a sajtó foglalkozott az egykor biztonsági emberként dolgozó köztisztviselő múltjával.

Cseh Marián június 15-től dolgozott a PPA-nál, posztjáról a mai nappal távozik.

(parameter)