Csehország nyerte a Nemzetközi Erős Emberek Európa-kupáját Somorján, az Uváček-Győri páros ezüstérmes! (FOTÓK)

2023. október 10. - 11:56 | Sport

Szombaton a somorjai Fő téren rendezték meg a Nemzetközi Erős Emberek Európa-kupája elnevezésű csapatversenyt.

Csehország nyerte a Nemzetközi Erős Emberek Európa-kupáját Somorján, az Uváček-Győri páros ezüstérmes! (FOTÓK)
Fotók: Szinghoffer Mátyás - további képekért kattints a fotóra!

Az ifj. Fekete László kilencszeres világbajnok natúr erős ember és Barczi György, a Security Team Slovakia tulajdonosa által rendezett megmérettetés iránt nagy volt az érdeklődés. A versenyen Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Ausztria, Ukrajna, Németország, Lengyelország és Csehország két-két fős csapata szállt harcba.

A versenyzők hat számban mérték össze erejüket: volt kőgolyóemelés (190kilogramm), traktorgumiforgatás (570kg), autótartás, kamionhúzás (15 tonna), koffercipelés, valamint sziklacipelés.

A verseny győztese Csehország lett, mögöttük szoros küzdelemben a második helyen végzett a szlovák színekben induló dunaszerdahelyi Uváček Patrik és a nádszegi Győri László.

Ifj. Fekete László és testvére, Fekete Miklós sérülés miatt nem indulhattak, így magyar színekben ifj. Fekete László tanítványai, Krifkó Milán és Kovács Zsolt szálltak harcba. "Milán és Zsolt kimagasló teljesítményt értek el, a szlovák színekben csapatot alkotó Uváček Patrik és Győri László ugyancsak méltón képviselték hazájukat ezen a rangos eseményen. Minden versenyző nemzettől függetlenül kiválóan versenyzett, küzdött, gratulálunk nekik. Az eseményt több ezer ember szurkolta végig, köszönjük a támogatóknak, szponzoroknak és mindenkinek, akik valamilyen módon segítették az esemény létrejöttét. A verseny sikerességét jelzi, hogy jövőre világkupa szervezését tervezzük" – nyilatkozta a verseny után ifj. Fekete László.

Az eredmény:

1. Dejmal-Svoboda (CZ)

2. Uváček-Győri (SVK)

3. Krajčovič-Hodinár (SVK)

4. Bitterman-Lehner (A)

5. Végfalvi-Ružička (D)

6. Hryhorovsky-Hryhorovsky jun. (U)

7. Kovács-Krifkó (HUN)

8. Vukovič-Vučič (SRB)

9. Maruszewsky-Klukavý (POL)


(parameter)