Csemadok-évzáró – kopjafaavatással

2016. február 28. - 13:07 | Régió

Nagypaka – Kránicz László gútori fafaragó alkotását a felső-csallóközi község szoborparkjában állíttatta a helyi Csemadok-alapszervezet és a települési önkormányzat.

Csemadok-évzáró – kopjafaavatással
Emlékoszlop a község főterén (Lelkes Vince felvételei)

Az emlékoszlop talapzatánál Edmár Mária Csemadok-elnöknő és Ivan Seňan polgármester mondott beszédet, Kollárik Dávid plébános megáldotta a kopjafát, az ünnepi műsorban közreműködött Kláris Judit és Takács Tamara.


Földváry Terézia, Edmár Mária és Ivan Seňan

Az egybegyűltek megemlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadság 168. évfordulójáról, majd közösen átvonultak a helyi kultúrházba, ahol a Csemadok-szervezet tartotta meg évzáró közgyűlését.

A több mint 50 résztvevőnek Edmár Mária elnöknő, Lonsky Katalin alelnöknő és Czafik Mária pénztárosnő számoltak be az elmúlt évi tevékenységről. Elhangzott, hogy a tagság „a hagyományossá vált rendezvényekre összpontosított”: társszervezőként bekapcsolódtak a falu-, a gyermek- és a nyugdíjasnapi történésekbe, a farsangi disznóvágásba, kitűnően szórakoztak a banyabálban, együtt kirándultak Tihanyba és Budapestre. A tisztségviselők kiemelték gyümölcsöző együttműködésüket a helyi önkormányzattal, a sportegyesülettel, az önkéntes tűzoltók testületével, a mozgássérültek Grace-közösségével.


A Csemadok-tagok egy része

A közgyűlés résztvevőit köszöntötte Földváry Terézia, a Dunaszerdahelyi Területi Választmány alelnöke és Lázok Attila titkár is.

A kultúrműsorban a békei-sárosfai Cimbora Férfi Daloskör lépett színpadra.

(lel)

Címkék: kopjafa, Nagypaka