Csicsai Gábor lemondott

2015. november 24. - 21:55 | Régió

A dunaszerdahelyi önkormányzat ülésén vita alakult ki a városi tanácsról.

Csicsai Gábor lemondott
Csicsai Gábor (Archív felvétel)

Hájos Zoltán polgármester terjesztette be „a városi képviselő-testület folyamatos döntéshozatali tevékenységének biztosításáról” rendelkező javaslatot. Ezt azzal indokolta, hogy az elmúlt két testületi ülés előtt két alkalommal is meghiúsult a városi tanács ülése, márpedig a tárgyalási rend értelmében csak a városi tanács által megtárgyalt javaslatok kerülhetnek a testület elé. Csakhogy a hiányzók miatt határozatképtelen volt a tanács.

A beterjesztett javaslat egyik alternatívaként kínálta a teljes városi tanács lecserélését, másik lehetőségként pedig a tárgyalási rend olyan módosítását, mely szerint a tanács által meg nem tárgyalt javaslatok is a képviselő-testület elé kerülhetnének.

Csicsai Gábor (Híd) harmadik lehetőségként azt javasolta, hogy szüntessék meg a városi tanácsot. „Az elmúlt pár hónap meggyőzött, hogy a tanácsnak nincs jelentősége. Az anyagokat megkapják a szakbizottságok, az érdemi vita ott folyik” – szögezte le Csicsai, aki szerint a városi tanács egy felesleges lépcsőfok a szakbizottságok és a testület között.

Miután nem szavazták meg indítványát, lemondott a városi tanácsban betöltött tagságáról.

A városi tanácsban a két alpolgármester mellett két MKP-s, egy hidas és egy független képviselő kaphat helyet. Ugyan Csicsai hidasként lépett ki, de Ravasz Marián egykor még függetlenként került be, majd csak később ült vissza a Híd frakciójába, így most a függetlenek jelölhettek tanácstagot.

A képviselő-testület végül jóváhagyta, hogy Dakó Sándor kerüljön a városi tanácsba.

Azt követően pedig a többség azt, hogy a javaslatok városi tanácsbeli és a szakbizottsági megtárgyalása ne legyen feltétele annak, hogy a képviselő-testület elé kerülhessen.

-para-