Csicsait felháborítja, hogy a sajtó kikezdte a "fiatal, ambiciózus úriembert", Cseh Mariánt

2016. október 25. - 09:58 | Belföld

Csicsai Gábor (Híd), a mezőgazdasági minisztérium állmtitkára felháborítónak tartja, hogy "a sajtó indokolatlanul kikezdte" Cseh Mariánt, az állami és EU-s támogatások kifizetésével foglalkozó Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) új igazgatóhelyettesét.

Csicsait felháborítja, hogy a sajtó kikezdte a "fiatal, ambiciózus úriembert", Cseh Mariánt
A korábban kidobóként is dolgozó Cseh Marián, és Csicsai Gábor mezőgazdasági államtitkár

"Vannak tapasztalatai a szervezés területén, három nyelven beszél, és már több alkalommal is jelentkezett az ügynökséghez" - nyilatkozta hétfőn az Új Szónak Csicsai a korábban kidobóként és biztonsági őrként dolgozó Cseh kinevezéséről.


Kapcsolódó cikk: Dunaszerdahelyi biztonsági őr lett az eurómilliárdokat kifizető ügynökség igazgatóhelyettese


Annak ellenére, hogy hétfőn a sajtó csupán közölte az újonnan kinevezett köztisztviselő életrajzát, és rákérdezett, kinek a jelöltje az új igazgatóhelyettes, Csicsai úgy véli, ez nemtelen támadás volt. Az Új Szónak azt mondta, felháborítja, hogy "a sajtó indokolatlanul kikezdte" a PPA új igazgatóhelyettesét.

A Híd pártszinten nem akart válaszolni a napilap azt firtató kérdésére, hogy hány alkalommal járt Cseh Marián a Híd pozsonyi székházában.

Minden párt tagadja, hogy Cseh pártjelöltként került volna posztjára, a mezőgazdasági minisztérium szerint nyitott pályázat útján választották ki a 37 éves dunaszerdahelyi férfit. A PPA honlapján közölt "álláshirdetésre" tíz napig lehetett jelentkezni. A hivatalos tájékoztatás szerint Cseh minden szakmai elvárásnak megfelelt, és miután erről a bíráló bizottság is meggyőződött, felvették.

Csicsai azt állítja, korábban csak látásból ismerte Cseh Mariánt, és csak azután találkoztak személyesen - több alkalommal is -, hogy az egykori kidobót felvették a PPA-hoz.

Még nem tudja, ki akar kit lejáratni

A Pátria Rádió kedd reggeli műsorában is megkérdezték Csicsai Gábortól, miért tartja alkalmasnak Cseh Mariánt a PPA igazgatóhelyettesi posztjának betöltésére. Az államtitkár először kitérő választ adott, az általa többször is "fiatal srácnak" nevezett Cseh munkaköréről kezdett beszélni. A műsorvezető ekkor félbeszakította, és konkrétan rákérdezett, mivel győzte meg alkalmasságáról az új igazgatóhelyettes az államtitkárt.

"Engem azzal győzött meg, hogy egy fiatal, ambiciózus, menedzselni tudó, nyelveket jól beszélő úriember, és én nem látok különösebb gondot abban, hogy ő ezt a feladatot ellássa. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez a történet, ez az ügy nem is a fiatal srácról szól, hanem inkább valahol politikai lejáratás szaga van az egésznek"

"Ki akar kit lejáratni?"

- hangzott el Csicsai kijelentése után a kérdés.

"Nem tudok és nem is akarok még erről beszélni, nagyon gyors az ügy és még keresem az információkat, illetve jutnak el hozzám. Ha kész lesz a kép, akkor természetesen fogok nyilatkozni arról, mi is történt. De én nem úgy érzem, mintha ennek a srácnak a pozíciója annyira megingatna bármilyen nemű bizalmat, vagy valamilyen egyéb dolog szükségeltetne"

- fejezte be kissé zavarosan nyilatkozatát a mezőgazdasági minisztérium államtitkára.

Csicsai Gábor teljes nyilatkozata a Pátria Rádióban (a szóban forgó rész 8:20-nál kezdődik):


Frissítés: Cseh Marián lemondott, távozik a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségtől


(parameter)