Csigázó Csáky bánatára nem fog „panaszkodni” az MKP

A „Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége megfontolta az európai parlamenti választáson leadott szavazatok újraszámolásának lehetőségét” és úgy döntött, hogy azzal kapcsolatban „nem nyújt be alkotmányjogi panaszt” - derült ki a parlamenten kívüli párt nyilatkozatából.

Csigázó Csáky bánatára nem fog „panaszkodni” az MKP
TA3.com

A portálunk az iránt érdeklődött, az MKP tervez-e valamilyen jogorvoslati lépést tenni az európai parlamenti választások eredménye miatt, annak kapcsán amit Csáky Pál az egyik tévés vitaműsorban nyilakozott. A leköszönő európai parlamenti képviselő vasárnap kijelentette, pártja fontolgatja, az Alkotmánybíróságra adja az EP-választások során leadott érvénytelen szavazatok ügyét.

A Paraméterhez szerda délelőtt eljuttatott, a Menyhárt József vezette tömörülés hivatalos álláspontja szerint „ahhoz, hogy az alkotmányjogi panasz sikeres legyen, feltétlenül szükséges olyan konkrét esetekre rámutatni, ahol felmerült egy esetleges alkotmány- vagy törvénysertés.” És bár „az MKP-ba számos jelzés érkezett a választással kapcsolatban”...ezek megvizsgálását követően

nem kaptak „olyan bizonyítékokat, amelyek arra engednének következtetni, hogy a választás során történt volna alkotmány- vagy törvénysértés, amely befolyással lenne a választási eredményekre. Ezért az Országos Elnökség úgy döntött, hogy az európai választással kapcsolatban nem nyújt be alkotmányjogi panaszt.”

Mint ismeretes, a TA3 hírcsatorna "A politikában" című, vasárnap vetített műsorában Csáky Pál megjegyezte, hogy az MKP fontolgatja, az Alkotmánybíróságra adja a szavazatok ügyét. Csáky szerint az EP-választáson túl sok volt az érvénytelen voks, és az MKP-nak mindössze 396 szavazat hiányzott az 5 százalékos mandátumküszöb átlépéséhez. Az MKP elnöksége hétfőn ülésezett, ahol estébe nyúlóan meghozta az ismertetett határozatát. Csáky valószínűleg más eredményre várhatott, mert lassúnak ítélte meg az MKP hozzáállással. Ezzel kapcsolatban jegyezte meg korábban a közösségi oldalán: "A pártom olyan, mint a csiga."

(sp)