A csilizközi gyerekek így ünnepelték a karácsonyt

2017. december 18. - 09:26 | Régió

December 15-én koraeste zsúfolásig megtelt a csilizradványi kultúrház.

A csilizközi gyerekek így ünnepelték a karácsonyt
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik!

Csilizköz iskolás gyermekeinek szülei, nagyszülei, ismerősei jöttek össze a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola karácsonyi ünnepségére és vásárára. Nagy Judit igazgatónő tisztelettel és meleg szeretettel üdvözölte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte, hogy figyeljünk oda az egymás iránti tiszteletre és szeretetre a mindennapjaink során is, ne csak a karácsonyi időszakban hangoztassuk ezt. Hangsúlyozta, hogy mekkora ereje van az összefogásnak.

A karácsonyi ünnepség csodálatosra sikeredett. Épp az összefogásnak köszönhetően. Különleges, gyertyát szimbolizáló színpadi dísz készült Csikász Csilla tanító néni jóvoltából. Az ünnepi műsort Hupka Erzsébet, Kulacs Zsuzsanna, Oravec Gabriela, Szeif Éva és Vörös Barci Veronika pedagógusok állították össze. A rendezvény hangosítását köszönjük Csicsay Zoltán és Tóth Csaba tanító bácsiknak.

Megható pillanatokat éltünk át, mikor az ünnepség összes résztvevője együtt énekelte gyertyával a kezében a Minden karácsonykor van egy álmom című dalt.

Az ünnepi műsor előtt és után jótékonysági vásár várta a közönséget. A vásáron mindenki tetszés szerinti összeggel támogathatta az iskolát, cserébe a 15 ajándékoktól roskadozó asztalról választhatott magának a kézzel és sok szeretettel készült csodás ajándéktárgyakból: adventi koszorúkból, asztaldíszekből, karácsonyfadíszekből, mézeskalácsból és sok-sok egyéb vásári portékából. A vásár rendkívül jó ötletnek bizonyult, mivel megmozgatta az iskola tanulóit, a pedagógusokat, a szülőket és nagyszülőket egyaránt, jó példát mutatva az összefogásból. A befolyt pénzösszeget az iskola számítógépek vásárlására fogja fordítani.

Jó érzés volt látni, hogy mindenki magáénak érezte a Kóczán Mór Alapiskolát, készült az ünnepségre és végül együtt örülhettünk a sikernek.

Köszönjük szépen mindenkinek!

Mgr. Csicsay Éva, igazgatóhelyettes