Csiliznyáradiak a cseh fővárosban

2018. szeptember 17. - 18:16 | Régió

A Csilizköz szívéből, Csiliznyáradról háromnapos kirándulásra indultak múlt hétvégén a helyiek. A Szeptember 14. és 16 között megvalósult kirándulás úti célja a cseh főváros, Prága volt.

Csiliznyáradiak a cseh fővárosban

Az utazásra a szervezők szavaival élve egy „mindig jókedvű, többkorosztályos” csapat állt össze. A cseh főváros meglátogatásának két célja is volt: hogy a csiliznyáradiak megnézzék a várost és annak nevezetességeit, közben felidézzék és gazdagítsák a valaha tanult történelmi ismereteiket. Mindezek mellett persze a szórakozás sem maradhatott el, hiszen nincsen prágai kirándulás a cseh gasztronómia megismerése és a söröskorsók emelgetése nélkül.

A kirándulás céljai teljes mértékben megvalósultak, Prága történelméről tartalmas és színes beszámolót tartott Kláris Györgyi, Kolozsnémáról elszármazott idegenvezető, aki elvezette az érdeklődőket a legfontosabb és legérdekesebb helyszínekre, időt hagyva az élményt adó nézegetésre és a kiskocsmák meglátogatására. Ez az út egy újabb példája annak, hogyan kell éltetni és életben tartani olyan összetartó erőt, amely képes összefogni és közös (nem csak) úti cél felé irányítani egy faluközösség különböző korú, érdeklődésű és igényű tagjait.

A kirándulást Csiliznyárad önkormányzata szervezte anyagi támogatásával.

(vbzs/alsa)