Csilizradványi idős asszonyt csaltak el Győrbe, hogy kirabolják!

2017. március 6. - 14:35 | Régió

Ismét csalók áldozatául esett egy idős hölgy Csilizradványon.

Csilizradványi idős asszonyt csaltak el Győrbe, hogy kirabolják!
Fotó: Google Maps

A közelmúltban írtunk már arról, hogy csalók vertek át egy nyugdíjas nőt a dunaszerdahelyi járásbeli településen, most ismét ebben a faluban garázdálkodtak.

Az ismert, úgynevezett unokás csalás módszere ezúttal annyiban változott, hogy

most nem csupán elvették a pénzt a sértettől, de előtte a rémhírrel megijesztett nyugdíjast elfuvarozták egy város szélére, és megfenyegették, hogy adja oda a nála lévő pénzt, különben ott hagyják a határban, távol az otthonától.

A konkrét esetről a Paraméter nem hivatalos, ám megbízható forrásból értesült. Vasárnap este egy idős, 69 éves csilizradványi hölgyet azzal hívtak fel telefonon, hogy a fiát baleset érte, és pénzre lenne szüksége, hogy az okozott kárt megtérítse.

A néninek azt az instrukciót adták a telefonba, hogy üljön be a taxiba, amit küldenek érte, és ne szóljon senkinek az esetről mert a fia – aki egyébként értelemszerűen nem tud telefonközelbe jönni – szeretné a balesetet titokban tartani.

Az idős nyugdíjas ezt követően magához vette az otthon tartott, megspórolt pénzét, majd egy taxi valóban elvitte Győrbe. Ott azonban átültették egy másik autóba, amely a város széli határba vitte az ekkor már megrémült asszonyt. A csalóknak innentől már könnyű dolguk volt, tulajdonképpen minden különösebb probléma nélkül fosztották meg a magával hozott 2500 eurótól. Ezt követően még voltak olyan szívesek, és visszahozták őt a falujába.

Tudomásunk szerint a rendőrség már nyomoz az ügyben. Érdeklődtünk a vizsgálatról a kerületi szóvivőknél, egyelőre azonban a válaszukra várunk.

(blaireau)