Csilizradványon visszakéri a székét a régi polgármester

2018. október 8. - 09:12 | Régió

Janík Erzsébet a legutóbbi helyhatósági választások alkalmával nyerte el a radványiak bizalmát, idén azonban egy régi faluvezető visszakéri tőle a polgármesteri széket. Csikász István visszatérne a község élére.

Csilizradványon visszakéri a székét a régi polgármester
Fotó: a szerző

Csikász István 1998-tól 2014-ig irányította Csilizradvány települését annak polgármestereként. 2006-ban nem akadt ellenfele, ám 2010-ben Takács Ferenc (Híd) próbálta megszerezni a falu vezetését az MKP-s Csikásztól, kevés sikerrel. Az akkori polgármester 515 szavazatot kapott a lakosoktól, míg ellenfele 200-at.

A legutóbbi választások alkalmával az akkor 68 esztendős Csikász nem indult a polgármesteri posztért, ám három pályázó is akadt. Az előző voksolások idején alulmaradt Takács Ferencnek (Híd) most is csak a harmadik helyet sikerült megszereznie a maga 114 karikájával. A második legtöbb szavazatot, szám szerint 135-öt a függetlenként induló Écsy Józef kapta, s a lakosok Janík Erzsébetnek (MKP) szavaztak bizalmat a rá leadott 434 vokssal.

Idén novemberben azonban az évekig MKP-s színekben pályázó Csikász István (72, nyugdíjas) függetlenként száll szembe a jelenlegi polgármester asszonnyal, Janík Erzsébettel (56, polgármester, MKP). Kíváncsian várjuk az eredményt.

A képviselő-testületbe kilenc jelölt kerülhet be a 11-es listáról. Az MKP kilenc pályázóval indul, ketten függetlenek.

Íme a jelöltek:
Richard Bodó, Mgr. (39, tanító, MKP)
Tímea Bögi, Mgr. (48, tanító, MKP)
Eva Buzgóová, Mgr. (46, tanító, MKP)
Zoltán Diószegi (52, karbantartó, MKP)
Jozef Écsy (55, magánvállalkozó, független)
Ján Gaál (40, termelésvezető, MKP)
Róbert Gaál (53, kovács, MKP)
Tibor Inczédy (36, magánvállalkozó, MKP)
Alexander Makó (51, magánvállalkozó, MKP)
Zoltán Peöcz (22, főiskolai hallgató, MKP)
Dušan Vítek, Mgr. (38, rendőr, független)

(alsa)