Csillagot kapott Hollywoodban a Will és Grace című sorozat sztárja

2018. augusztus 30. - 13:10 | Kultúra

Eric McCormack, a Will és Grace című nagysikerű sorozat sztárja is csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán.

Csillagot kapott Hollywoodban a Will és Grace című sorozat sztárja
Fotó: AP

Az 55 éves kanadai-amerikai színésznek szentelt 2644. csillag leleplezése szeptember 13-án lesz. McCormack neve közvetlenül sorozatbeli partnere, Debra Messing csillaga mellé kerül a világhírű sétányon.

Az 1998-ban indult Will és Grace egy meleg ügyvédről szól, aki belsőépítészként dolgozó legjobb barátnőjével osztja meg New York-i lakását.

A műsor sokak szerint segítette a melegek elfogadását, beemelte ábrázolásukat a populáris kultúra főáramába, jóval azelőtt, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság elfogadta volna a melegek összeházasodásának jogát 2015-ben.

A többszörös díjnyertes sorozat 1998 és 2005 között futott az Egyesült Államokban. McCormack 2001-ben Emmy-díjat nyert a szériában nyújtott alakításáért.

A sorozat tavaly szeptemberben új évaddal, de a régi szereplőgárdával - McCormack, Messing, Sean Hayes és Megan Mullally - tért vissza a képernyőre. A tizedik évad első epizódja októberben kerül adásba.

A Hírességek sétányán több mint ötven éve gyűlnek a szórakoztatóipar nagyságainak csillagai. A színházi, a filmes, a televíziós, a rádiós és a zenei világ hírességei közül évente mintegy kéttucatnyian kapnak csillagot.

(MTI)