Csökkent az akut légúti megbetegedésben és az influenzában szenvedők száma

2024. április 2. - 16:20 | Régió

Az év 13. naptári hetében 17,2 százalékkal csökkent az előző héthez képest az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma. Az influenza és az influenzaszerű betegségek előfordulása 26,4 százalékkal csökkent - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) kommunikációs osztálya.

Csökkent az akut légúti megbetegedésben és az influenzában szenvedők száma
Illusztrációs felvétel (TASR)

A hét folyamán 34 006 felső légúti megbetegedést regisztráltak. A legtöbb beteg Nagyszombat, a legkevesebb a Trencsén megyében volt. Főleg az öt évnél fiatalabb gyerekek között terjedt a fertőzés. „1156 személynél, a fertőzöttek 3,4 százalékánál járt komplikációval a betegség" - közölte a hivatal.

A 13. naptári héten 2990 influenzás megbetegedést jelentettek, ami az összes fertőzött 8,8 százalékát teszi ki. A legtöbb fertőzött Nagyszombat, a legkevesebb a Kassa megyében volt, főleg az öt évnél fiatalabb gyerekek körében terjedt a fertőzés.

Az említett időszakban 21 oktatási intézmény zártak be. 19 óvodát - négyet Eperjes, hármat Nagyszombat, ugyanennyit Nyitra és Zsolna megyében, kettőt-kettőt Besztercebánya, Trencsén és Kassa megyében, valamint két alapiskolát (Eperjes és Kassa megyében).

TASR