Csomor Nagy Deni debüt-kiállítása

2019. október 12. - 12:59 | Kultúra

A dióspatonyi származású Csomor Nagy Deni képzőművészeti munkáiból nyílt kiállítás pénteken este a Csallóközi Könyvtár kamaratermében.

Csomor Nagy Deni debüt-kiállítása
Lacza Ilona, a Csallóközi Könyvtár igazgatónője és Csomor-Nagy Deni (Lelkes Vince felvételei) - További képekért kattints!

A közönség előtt első alkalommal bemutatkozó alkotót és a tárlatlátogatókat Lacza Ilona köszöntötte. Megnyitó beszédében az intézmény igazgatója Nyikolaj Vasziljevics Gogolt idézte: „A művészet magasabbra emeli az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését”. Kifejtette továbbá, hogy életében az ember sok dolgot megtapasztal, s évről évre tisztábban látja a világot, egy művészlélek esetében pedig hatványozott, felemelő a fejlődés. Csomor Nagy Deni hétköznapjainak is egyre inkább részévé válik a képzőművészet, munkáival egy új világot teremt és tár az érdeklődők elé.

A tárlatmegnyitón közreműködött a dunaszerdahelyi Szent György Kórus. Elhangzott John Rutter Gyönyörű mind, ill. Leonard Bernstein: Somewhere (West Side Story) című kompozíciója. Vezényelt: Érsek Rezső.

(lv)