Csonti bevallotta, hogy gyilkos

2018. május 15. - 19:46 | Régió

Ahogy arról beszámoltunk, a Besztercebányai Büntetés-végrehajtási Intézetben megkezdődött a korábban Sátor Lajos, majd később Nagy "Csonti" Zsolt köré szerveződő csallóközi bűnszervezet tagjainak bírósági tárgyalása. 

Csonti bevallotta, hogy gyilkos
Nagy Zsolt, ismertebb nevén: Csonti a Speciális Büntetőbíróság tárgyalásán (Fotók: TASR - Dušan Hein)

Bár Csonti ügyvédje a vádpontok felolvasását követően kijelentette, hogy „az eljárás eme szakaszában nem nyilatkoznak”, nem sokkal ezt követően hirtelen fordulat történt.

Nagy Zsolt bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban.

Egykori bűntársa, Kádár Krisztián szintén így tett, de ő csupán a bűnszervezet alapítása és működtetése kapcsán. Tehát csupán azt vallotta be, hogy maffiózóként tevékenykedett, a vádpont által említett gyilkosságokban való részvételt pedig tagadja.

Kádár Krisztián a tárgyalóteremben. A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik!

Mit írnak Csonti és a többi vádlott számlájára?

Bűnszervezet működtetése: Sátor Lajos bizonyíthatóan 1999-től - a valóságban jóval korábbtól - maffiacsoportot vezetett, amely az ő vezényletével 2010-ig tevékenykedett a Csallóközben - főleg a Dunaszerdahelyi, de a Komáromi járásban is -, valamint a Galántai járás területén egyaránt.

Écsi-gyilkosság: Csonti bűntársaival - köztük Sátorral - részt vett Écsi Béla meggyilkolásában. Az egykori Pápay-csoport túlélőjére és annak testőrére Pozsonyban, 2003 áprilisában csapott le a bűnbanda. Amikor Écsi és emberének Škoda Fabiája egy vereknyei (Vrakuňa - Pozsony) utcán haladt, Kádár Audijával eléállt, Sátor pedig hátulról egy Škoda Superbet vezetve torlaszolta el Écsiék útját, akikre ezután többen - köztük Csonti és két másik személy biztosan tüzet nyitottak. A Fabia sofőrje meghalt. Écsit elfogták és megbilincselték, Kádár Audijába helyezték, majd legalább két másik gépkocsi kíséretével távoztak a helyszínről. Écsi Bélát végül Sátor Lajos fojtotta meg. A gyilkosság megszervezéséhez hozzájárult Boris D., aki akkor rendőrként informálta Sátorékat Écsi lakhelyéről, tudott a gyilkosságról, és az azt követő rendőrségi vizsgálatot is befolyásolta. Ő szabadlábon védekezik.

Reisz-gyilkosság: Amikor Sátor Lajos még életben volt, Kádár Krisztiánnal az oldalán azzal kereste meg Horváth Lehelt, hogy Reisz Andort - aki jóban volt Lehellel - ki kell végezni. Reisz 2006 telén Horváthnál akarta télre "garázsolni" a hajóját, és egy novemberi napon Sátor és Csonti is vele tartott. Reiszet Kádárnak kellett volna lelőnie, de végül Sátor adta le a halálos lövést. A holttestet Kádár és Horváth Lehel feldarabolták, és egy malomban felőrölték, majd Reisz maradványait a Kis-Duna mellékágába szórták, de bizonyos testrészeket Csontival elástak Horváth csótfai birtokán.

Ismeretlen férfi - gyilkosság: Nagy Zsolt a maffiaperben szintén vádlottként szereplő Bugár Györggyel, Sátorral, Horváth Lehellel és többekkel egy ezidáig azonosítatlan személyazonosságú férfi meggyilkolására szövetkeztek. A férfit valamikor 2006 november vége és 2010 decembere között Csonti lefogta, Bugár pedig megfojtotta. A holttestet Csótfán ásták el, a sírt a rendőrség tárta fel.

D.J.-gyilkosság: Csonti megfojtott egy férfit, akit a rendőrség korábban nem tudott identifikálni, majd később kiderült, egy D. J. nevezetű személyről van szó. A gyilkosság valamikor 2006 novembere és 2010 decembere között történt, a testet szintén Horváthnál ásták el, és a jelöletlen sírt Horváth két éve szintén megmutatta a rendőröknek.

A Raisz fivérek meggyilkolása: Raisz Csabát és Szilárdot 2008 szeptemberében látták utoljára. Csonti várkornyi házában gyilkolták meg őket - mégpedig Sátor Lajos és Nagy Zsolt, majd Horváth Lehel csótfai birtokán ásták el a holttesteket, ahol a rendőrség 2011 márciusában ásta ki a Raisz testvérek maradványait.

Sátor-gyilkosság: Kádár Krisztián a már hosszú évek óta bújkáló Sátor Lajos meggyilkolása mellett döntött, az addigi maffiafőnök hullájának elásásához pedig egy markolót is bebiztosított Horváth Lehelnek. Amikor 2010. december 2-án Sátor Csótfára érkezett, hogy Horváthnál feltöltse gázpalackjait, Kádárnak a garázsban lévő rejtekhelyről kellett volna előugronia, hogy lelője őt. Mivel nem húzta meg a ravaszt, Sátorral végül Horváth Lehel végzett, aki ezután elásta a holttestet. Amikor 2011 márciusában felmerült, hogy a rendőrség megtalálhatja Sátor maradványait Csótfán - akkor ásták ki onnan Raiszékat -, a hullát kiszedték a földből, és a vád szerint Kádár Zakál Ferenc csicsói telkén temette el újra. Sátor Lajos holttestét a mai napig nem találták meg a hatóságok.

(TASR/para)


Minden, ami 2016 májusa óta történt a csallóközi maffiaügyben:

Csontiék a vádlottak padján!

További gyilkosok lehetnek szabadlábon a Csallóközben - Legalább 40 halottat írnak Sátorék számlájára

Komáromban kapcsolták le a NAKA exrendőrét, aki összejátszhatott a dunaszerdahelyi alvilággal!

Hájos Zoltán belecsöppent a csótfai maffiagyilkosságba

Csonti a börtönből akarta befolyásolni a nyomozást, Szamaránszky újra rács mögött

Csonti és Sátor gyilkolhatta meg Raisz Csabát és Szilárdot

Hamis volt Csörgő Judit SIS-igazolványa, most már okirathamisítással is vádolják

Harabinék szabadon engedték a gyilkossággal vádolt Szamaránszky Rolandot

Csonti nem szökött messzire, ebben a csallóközi nyaralóban bújkált

Csörgő Juditnál titkosszolgálati igazolványt találtak a rendőrök

A Híd járási elnöksége felfüggesztette Csörgő Judit párttagságát, aki a csallóközi maffia tagja lehet

Rendőrkézre került Nagy Zsolt alias Csonti, egy erdőben fogták el Csallóközkürt és Felsővámos között!

Megszólalt Horváth Lehel, a tanú, aki végzett Sátor Lajossal

Nem helyezték előzetesbe Sátor és Csonti exét, aki egyben a Híd bősi elnöke is

Segített a zsaru Sátoréknak, hogy kinyírhassák Écsi Bélát - A rendőrség megvádolta a Sátor-maffia tagjait

Spišiak nem nyilatkozik a szerdahelyi maffiáról, de szorít a zsaruknak

Dunaszerdahelyi maffia - Újabb hét személyt, köztük egy exrendőrt vettek őrizetbe

Öngyilkosságot követett el a börtönben a maffiagyilkossággal vádolt K. Szilveszter

Csonti előkelő helyen szerepel a legkeresettebb európai bűnözők listáján

Sátor rettegett K. Krisztiántól. Azért végezhettek vele, hogy hallgasson

"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül