Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

2016. május 24. - 17:06 | Régió

A 41 éves dunaszerdahelyi Nagy Zsolt nevéhez legalább négy gyilkosság köthető: az egyiknél saját kezűleg fojtott meg egy egyelőre ismeretlen személyt, a másikhoz asszisztált, a harmadiknál hullát tüntetett el, de jelen volt Écsi Béla 2003-as kivégzésénél is.

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene
A rendőrség rendkívüli körözést indított Nagy Zsolt, becenevén Csonti ellen

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a múlt hét folyamán átfogó akciót hajtott végre a Dunaszerdahelyi járásban és Csicsón, melynek folyományaként hét személyt a Specializált Büntetőbíróság vizsgálati fogságba helyezett.

Mivel a gyanúsítottak listáján a dunaszerdahelyi Nagy Zsolt (Csonti) is szerepelt, a vizsgálati fogságba helyezett személyek között azonban nem volt ott a neve, felmerült a gyanú, hogy a dunaszerdahelyi maffiózó tudomást szerzett a készülő rendőrségi rajtaütésről, és elmenekült. A rendőrség ezt az értesülést múlt héten még nem volt hajlandó megerősíteni, azonban

hétfőn, május 23-án Nagy Zsolt neve bekerült a rendőrség által körözött személyek adatbázisába, így már biztos, hogy Csonti szökésben van.

Legalább négy gyilkosságban vett részt

Nagy Zsolt a vád szerint 2003-ban a hét évvel később meggyilkolt Sátor Lajossal, és további hét személlyel - K. Krisztián, B. György, V. Pál, Sz. Roland, M. Andor, K. Szilveszter, N. Alfréd (✝ 2003) - részt vett Écsi Béla kivégzésében.

A körözött férfi továbbá 2006-ban asszisztált a Reisz Andor ellen elkövetett gyilkossághoz is - a Sátor által lelőtt férfi holttestét felőrölték, majd maradványait többek között Nagy Zsolt szórta a H. Lehel csótfai birtokán csordogáló Kis-Duna ágba, illetve a testrészek bizonyos darabjait ugyanott elásta.

Nagy Zsolt számlájára írható két további, egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfiak ellen, előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság is. Mindkét személy holttestét H. Lehel csótfai birtokán ásták el. A 2006 és 2010 között történt gyilkosságok egyikénél Nagy Zsolt és B. György volt jelen, és Csonti volt az, aki az áldozatot megfojtotta. Ugyanígy végeztek a másik ismeretlen férfival is, valószínűleg akkor is Nagy Zsolt volt az elkövető, de a gyilkosságnál állítólag jelen volt Sátor Lajos és több másik személy is.

Emellett Nagy Zsolt volt az, akihez 2008-ban a szintén a Sátor-féle alvilági körökhöz tartozó Raisz Csaba és Raisz Szilárd elindult, mielőtt végérvényesen eltűntek. A fivérek földi maradványait 2011. márciusában, H. Lehel csótfai birtokán találta meg a rendőrség.

Amennyiben Nagy Zsolt rendőrkézre kerül és a bíróság bűnösnek találja, 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

Míg ő szökésben van, alábbi bűntársait a bíróság már vizsgálati fogságba helyezte: K. Krisztián (41), Z. Ferenc (48), B. György (45), V. Pál (50), K. Szilveszter (40), Sz. Roland (36), M. Andor (48).

További részletek:

Lecsapott a NAKA a Dunaszerdahelyi járásban, tucatnyi embert állítottak elő!

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

(para)

Címkék: maffia, Sátor Lajos, Csonti