Csoportos edzés miatt 12 pontot levontak a LASK Linztől

2020. május 28. - 18:46 | Sport

Tiltott csoportos edzés miatt 12 pontot levontak a LASK Linz labdarúgócsapatától, amely eddig az osztrák bajnokság tabellájának első helyén állt.

Csoportos edzés miatt 12 pontot levontak a LASK Linztől
Illusztrációs felvétel (TASR)

A klub csütörtöki közleménye szerint 75 ezer eurós pénzbüntetést is kirótt rájuk az osztrák szövetség.

Az osztrák liga két héttel ezelőtt közölte, hogy videofelvételek jutottak a birtokába a linziekről, amelyeken egy szokásos keretedzés látható, miközben a koronavírus-járvány miatt akkoriban Ausztriában csak kis csoportokban és egymástól biztonságos távolságban volt szabad tréningezni.

A Bundesliga többi klubja felháborodással fogadta a szabályszegés hírét, míg a linzi egyesület közölte: "gazdasági kémkedés" áldozatává vált, ugyanis két, arcát eltakaró férfi szerdára virradóra betört a Raiffeisen Arenába, és egy kamerát rejtett el a stadionban.

A kiróható büntetés a figyelmeztetéstől a pénzbírságon és pontlevonáson keresztül egészen a másodosztályba lefokozásig terjedhet.

A felsőházi rájátszás tabelláját a LASK vezette 27 ponttal, de immár a címvédő Red Bull Salzburg áll az élen 24 ponttal. A szövetség döntése szerint a 12 pontot az alapszakasz végeredményéből (54 pont) vonják le, és mivel a szabályok értelmében a rájátszás előtt mindig felezik a pontokat, a LASK-nak 21 pontja van, és "csak" a második helyre csúszott vissza. A klub fellebbezni fog az ítélet ellen, amely - megfogalmazásuk szerint - aránytalanul súlyos.

MTI

Címkék: labdarúgás, Linz, bírság