Csörgő Juditnál titkosszolgálati igazolványt találtak a rendőrök

2016. augusztus 23. - 19:38 | Régió

BŐS - A Csörgő Juditnál tartott házkutatás során a rendőrök egy szlovák titkosszolgálati (SIS) igazolványt is találtak, melyen az ő fotója szerepelt.

Csörgő Juditnál titkosszolgálati igazolványt találtak a rendőrök
Sátor Lajos és Csörgő Judit (Fotók: rendőrségi felvétel / Jozef Habočík)

A Most-Híd bősi szervezetének elnökét - akinek párttagságát a vádemelést követően felfüggesztették - bűnszervezet létrehozásával és támogatásával, valamint gazdasági bűncselekményekkel, hamis árumegjelöléssel és adóelkerüléssel vádolja a bíróság. A vádirat szerint a nő bő tíz évvel ezelőtt bizonyíthatóan részt vett egy illegális, dióspatonyi cigarettagyár üzemeltetésében, 1999 és 2010 között aktívan tevékenykedett a valószínűleg már halott Sátor Lajoshoz köthető maffiában.

Jól jöhet a SIS-igazolvány?

Csörgő Juditnál augusztus 2-án tartott házkutatást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), és az akció során találtak nála egy 956701-es azonosítószámú szlovák titkosszolgálati igazolványt is, melyen az ő fotója szerepelt - adta hírül blogján Júlia Mikolášiková bűnügyi újságíró.

A Speciális Ügyészség ügyésze erre az igazolványra is hivatkozott, amikor Csörgő Judit vizsgálati fogságának elrendelését indítványozta. Az ügyész azzal érvelt, hogy az igazolvány használatával a vádlott befolyásolhatja az ügy tanúit.

A Specializált Büntetőbíróság azonban nem helyezte vizsgálati fogságba a nőt - aki korábban Sátor Lajossal és Nagy "Csonti" Zsolttal is párkapcsolatot tartott fenn. Az ügyész fellebbezését követően Csörgő Judit vizsgálati fogságáról a Legfelsőbb Bíróság dönthetett, melynek szenátusa szintén nem tartotta fontosnak a vádlott előzetesbe helyezését, így a nő szabadlábon védekezhet.

"A régmúltban történt ügyekről van szó, és ebből kifolyólag nem áll fenn a veszélye annak, hogy a vádlott befolyásolja a tanúkat" - indokolta döntését a Legfelsőbb Bíróság szenátusa. A bíróságot az sem győzte meg, hogy Csörgőnél találtak egy telefont is, mely az akkor még szökésben lévő, de már elfogott Nagy Zsolttal való kommunikációra szolgálhatott.

Ügynök nem lehet párttag

A hatályos törvények szerint a titkosszolgálati ügynökök nem lehetnek politikai párt tagjai, Csörgő Judit azonban az ellene felhozott vádak napvilágra kerüléséig a Most-Híd bősi szervezetének elnöke volt.

"A szóban forgó igazolvány hamisítvány" - közölte a SIS szóvivője, Branislav Zvara. A titkosszolgálati szóvivő elmondta, hogy együttműködnek a büntetőügyben illetékes hatóságokkal, és Csörgő Judit igazolványát is megvizsgálták, melyről egyértelműen kiderült, hogy nem a SIS adta ki, tehát minden kétséget kizáróan hamisított.

Az országos rendőrfőkapitányság szóvivője, Martin Wäldl már nem volt ilyen bőbeszédű. Csupán arról tájékoztatott, hogy a rendőrség a folyamatban lévő intézkedésekre való tekintettel nem tud több információval szolgálni az ügyről.

Ha a hatóságok valóban együttműködnek egymással, akkor már csak az a kérdés maradt megválaszolatlan, hogy amikor az ügyész Csörgő Judit vizsgálati fogságát indítványozta, miért nem szólt arról a tényről, hogy a nála talált titkosszolgálati igazolvány hamis. Arról már nem is beszélve, hogy ha az valóban hamis, okirathamisítás gyanúja miatt miért nem indult büntetőeljárás a bősi nő ellen.


Kapcsolódó cikkek:

Rendőrkézre került Nagy Zsolt alias Csonti, egy erdőben fogták el Csallóközkürt és Felsővámos között!

Megszólalt Horváth Lehel, a tanú, aki végzett Sátor Lajossal

Nem helyezték előzetesbe Sátor és Csonti exét, aki egyben a Híd bősi elnöke is

Segített a zsaru Sátoréknak, hogy kinyírhassák Écsi Bélát - A rendőrség megvádolta a Sátor-maffia tagjait

Spišiak nem nyilatkozik a szerdahelyi maffiáról, de szorít a zsaruknak

Dunaszerdahelyi maffia - Újabb hét személyt, köztük egy exrendőrt vettek őrizetbe

Öngyilkosságot követett el a börtönben a Sátor Lajos meggyilkolásával vádolt K. Szilveszter

Csonti előkelő helyen szerepel a legkeresettebb európai bűnözők listáján

Sátor rettegett K. Krisztiántól. Azért végezhettek vele, hogy hallgasson

"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül

(para)