A "csúnya nénitől" retteg minden este a kajali pici lány

Egy kajali (Galántai járás) család másfél éves kislánya, Tiffany minden este retteg valamitől.

A "csúnya nénitől" retteg minden este a kajali pici lány
Fotó: Nový Čas

Órákon keresztül csak sír és reszket, szülei nem tudják lenyugtatni. Elvitték már orvoshoz is, de ő csak megállapította, hogy a kislány egészséges, ergo nem fájdalmak gyötrik.

Hogy a kis angyalkát akkor micsoda vagy netán kicsoda gyötri, azt nehéz megmondani. A család viszont a Nový Čas-nak arról számolt be, hogy a kislány azt kiabálja, mikor fél, hogy ott a "csúnya néni". Emiatt arra gyanakszanak, hogy valamiféle szellem vagy hátramaradt lélek riaszthatja a picit.

"Ez olyan, mint egy rossz álom. Egy éve költöztünk ide, akkor minden rendben volt. Aztán elkezdtük fokozatosan felújítani a szobákat. Úgy két hónapja viszont olyan jelenségeket tapasztaltunk, amelyek máig megrémítenek" - meséli a kislány édesanyja, a 22 éves Kinga. 

Elmondása szerint este kezdődik a cselekmény.

"A kicsi elkezd szörnyen sírni, miközben folyamatosan egy irányba néz a szobában. Ha hallanák azt reszkető zokogást...! Mi mindannyian próbáljuk megnyugtatni, de csak sír és sír. És ha tudnák, milyen ereje van olyankor... A kutyánk is elkezd hihetetlenül ugatni, mi pedig úgy öt órán keresztül harcolunk valamivel, amit nem is látunk..." - folytatja.

A fiatal családot támogató nagymama részletesen megírta a történetüket a Facebookon, és azt rövid időn belül mintegy félmillióan látták.

Kinga szerint kislánya azt mondja, egy "csúnya nénit" lát, aki vicsorítja a fogát. "Nekünk is megmutatta, hogyan. Én tényleg nem tudom, mit kellene gondolnom. Kértük egy pap segítségét, aki felszentelte a házunkat, azután két napig nyugalom volt. Most viszont újrakezdődött" - meséli tovább.

A lap megkereste az ügyben eljáró papot, Lengyel Sándort, aki elmondta, hogy ilyen esetekben fel kell szentelni azokat a helyiségeket, ahol ilyesmit tapasztalnak. "Már találkoztam ilyesmivel, a felszentelés mindig segített" - magyarázza. Azt azonban ő sem tudja, hogy ha ez megtörtént, akkor mégis miért tért vissza a jelenség.

A család ezután elkezdett kicsit a múltban kutakodni. Kiderült, hogy egy nő ott halt meg a házban, és arra gyanakszanak, hogy az ő szelleme kísérthet.

Megszólítottak állítólagos szelleműzőket is, de nem jártak eredménnyel. Az anyuka szerint a szomszédaik már őrülteknek tartják őket, és azzal fenyegetőznek, hogy kiküldik rájuk a szociális hivatal embereit.

Ők viszont mindent meg akarnak tenni, hogy ez az állapot megszűnjön. Ezért is fordultak a Slovak Ghost Hunters nevű csoporthoz, amely az első olyan szerveződés Szlovákiában, mely ilyen paranormális jelenségekkel foglalkozik. Megnézték azt a videót, amit a család készített, amikor a kislány éppen úgy viselkedik. A szellemvadászok szerint is lesz ott valami, aminek egyik bizonyítéka az, amit a kislány mond, a másik pedig egy szintén horrorfilmekből ismert jelenség, a rendszeresen kieső áram.

Danica Caisová pszichiáter szerint a kislány még túl pici ahhoz, hogy fantáziáljon és azt próbálja beadni a szüleinek.

"Valamivel idősebb, 3-4 éves gyerekeknek már időnként eléggé élénk a fantáziájuk és kialakítják a maguk történeteit. Ő azonban még túl kicsi ehhez. Nehéz megmagyarázni az ilyesfajta viselkedést ebben a korban" - tette hozzá.

(Nový Čas)