Csúszik a Star Trek 3 bemutatója

2015. szeptember 19. - 14:32 | Kultúra

A Paramount Pictures stúdió közzétette, hogy időben odébb tolják a Justin Lin rendezésében készülő harmadik űrszekeres mozifilm premierdátumát - írja a 24.hu.

Később kerül a mozikba a hivatalosan Star Trek Beyond címre keresztelt és a 2009-ben indult új szériát trilógiává emelő installáció, amelynek premierdátuma 2016. július 8. helyett július 22-re módosul. Ezt a nyúlfarknyi változtatást egyfelől az IMAX vásznak meghódítása végett lépte meg a Paramount, ugyanis július 8-án mutatják majd be az élőszereplősTarzant is, amely szintén célba veszi az óriásvásznakat. A másik magyarázat az lehet, hogy a stúdió így elkerülheti az ismét Matt Damon főszereplésével készülő új Bourne-mozit, amely bevételi szempontból a hónap elején érkező hollywoodi produkciók közül a „legfenyegetőbb” alkotás lenne a sci-fire nézve. Érdekesség egyébként, hogy bár nem sokkal, de ezzel a csúsztatással is közelebb kerül Justin Lin filmje a Gene Roddenberry-féle eredetiŰrszekerek tévésorozat indulásának 50. évfordulójához, amely annak idején 1966. szeptember 8-án vette kezdetét.

A Star Trek 3 mindeközben már magyarországi premierdátummal is rendelkezik: ez 2016. július 21., amely ha nem tolódik, úgy még az is megeshet, egy nappal az amerikai premier előtt láthatjuk majd a Chris Pine, Zachary Quinto, Zoë Saldana, Karl Urban, John Cho, Simon Pegg, Anton Yelchin és az új gonoszt megformáló Idris Elba alkotta szereplőgárdával készülő mozit, amelyhez nem is olyan rég már megjelentek az első forgatási fotók.

24.hu

Címkék: film premier, Star Trek