Csütörtökön kezdik beoltani a kórházi dolgozókat Dunaszerdahelyen, és érkeznek a koronavírusos betegek Galántára

2021. január 6. - 21:43 | Régió

A Svet zdravia hálózat 15 kórházában kezdik beoltani az egészségügyi dolgozókat koronavírus ellen - tájékoztatta a Paramétert Tomáš Kráľ, a Svet zdravia szóvivője.

Csütörtökön kezdik beoltani a kórházi dolgozókat Dunaszerdahelyen, és érkeznek a koronavírusos betegek Galántára
Archív felvétel

Dunaszerdahelyen is megkezdődik az egészségügyi alkalmazottak beoltása, elsőként Bock Sylvia igazgatónővel.

Ezzel egyidejűleg a hálózat 14 másik kórházában is megkezdődik a vakcináció, összesen 2800 alkalmazott beoltását tervezik - árulta el Tomáš Kráľ.

A Svet zdravia hálózatához tartozik a dunaszerdahelyi és a galántai kórházon kívül Dél-Szlovákiából a rimaszombati, a rozsnyói, a tőketerebesi és a nagymihályi kórház is.

Ugyancsak csütörtökön áll át az ún. vörös rezsimre a galántai kórház, amelynek fekvőágyas részlegein január 7-től csak koronavírusos pácienseket kezelnek majd a galántai és a nyitrai régióból, ezen kívül a kórház csak sürgősségi eseteket lát el, illetve a spontán szüléseket biztosítja.

"A felkészülés keretén belül a mentőszolgálat operációs központjával együttműködve biztosította a kórház a páciensek átszállítását a környező járások intézményeibe, illetve a koronavírusos betegek fogadására készítette elő hét emeletét" - árulta el Tomáš Kráľ, hozzátéve, csütörtökön kora délután már megérkeznek Galántára az első kórházi betegek Nyitráról.

(SzT)