Csütörtöktől foglalható időpont tesztelésre Dunaszerdahelyen, péntektől kezdenek Nagymegyeren is

2021. január 20. - 11:59 | Régió

A dunaszerdahelyi városi önkormányzat hírportálján közölték azt a telefonszámot, amelyen azok is foglalhatnak időpontot, akik online nem tudnak.

Csütörtöktől foglalható időpont tesztelésre Dunaszerdahelyen, péntektől kezdenek Nagymegyeren is
Illusztráció - Cséfalvay Á. András
Kapcsolódó cikk:

Dunaszerdahelyen jobb lesz időpontot foglalni, a járás néhány településén már pénteken kezdődik a tesztelés

Dunaszerdahelyen pénteken, szombaton, hétfőn és kedden zajlik a tesztelés (a kórháznál, a közegészségügyi hivatalnál és egy magánrendelőben természetesen már most is).

Csütörtöktől lesz elérhető a város weboldalán csütörtöktől (január 21-től) lesz elérhető az az online regisztrációs rendszer, melyen keresztül percre pontos időpontot foglalhatnak maguknak az érdeklődők. Hájos Zoltán polgármester a Dunaszerdahelyi.sk-val közölte, hogy ha például egy család jelentkezik be, akkor egymás utáni időpontokat foglaljanak - értelemszerűen annyit, amennyien érkeznek.

Mint azt korábban megírtuk, azoknak is lehetőségük lesz időpontot foglalni, akiknek nincs internet-hozzáférésük vagy bonyolult számukra az online regisztráció. Ugyancsak csütörtöktől, reggel 8 és este 18 óra között foglalhatnak időpontot a konkrét mintavételi helyekre, melyek listája korábbi cikkünkben megtalálható. Csütörtökön, pénteken, hétfőn és kedden hívható a telefonszám: 0908 776 281.

A polgármester kedden portálunkon keresztül is figyelmeztetett, hogy mindenki jelentkezzen be, mivel aki időpont nélkül téved valamely mintavételi helyszínre, annak várnia kell, míg felszabadul egy időpont. Elsőbbséget élveznek majd tehát azok, akik regisztráltak. „Bízunk benne, hogy a rendszer stabil lesz. Azzal számolunk, hogy a tesztre ebben az esetben legfeljebb 10-15 percet kell várakozni. Mi igyekezni fogunk, hogy minden flottul menjen” – fogalmazott.

Nagymegyeren a Városi Hivatal a Facebookon közölte, hogy pénteken kezdik a tesztelést hét helyszínen: a VMK színház- és báltermében, a magyar és a szlovák alapiskola étkezőjében, a sportcsarnokban, a termálfürdőnél és az iszapi közösségi központban.

Pénteken és szombaton reggel 8-tól este 20 óráig, vasárnap 8-tól 18 óráig tesztelnek, déltől egyórás szünettel.

(parameter)