Csütörtöktől már autók is járhatnak a Nagymegyer és Medve közti útszakasz felújított részén

2023. november 15. - 11:20 | Régió

Befejeződött az I/13-as út felújítási munkálatainak a második szakasza Nagymegyernél, csütörtökön pedig a gépjárművezetők számára is átadják Medve irányába.

Csütörtöktől már autók is járhatnak a Nagymegyer és Medve közti útszakasz felújított részén
Forrás: Soóky Marián (Facebook)

Az I/13-as út felújítási munkálatait többszöri halasztás után májusban sikerült elkezdeni, miután teljes mértékben biztosítani tudták a terelőutakat a teherforgalomnak. Augusztusban kezdődött meg a felújítás második szakasza, Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere pedig már múlt héten jelezte, hogy hamarosan megnyílik a közúti forgalom a felújított szakasz egy részén.

Csütörtöktől tehát már a T-kanyartól a Csilizradvány-Kulcsod kereszteződésig haladhatnak a járművek. A 3. szakasz folytatása, amely a nagymegyeri posta és Izsap, valamint a Csilizradvány és a határátkelő közti szakaszt érinti, várhatóan 2024. március középén indul és június végén fejeződhet be. Addig Nagymegyerről a határátkelőhöz a kulcsodi kereszteződésnél lekanyarodva Csilizradványon és Balonyon keresztül lehet majd eljutni.


Forrás: Soóky Marián (Facebook)

Az I/13-as út a betonpanelekből épült utolsó utak egyike volt Szlovákiában. Ez idő alatt nemcsak az úttestet, de a szakaszon lévő hidakat is felújítják vagy teljesen újakat építenek.

A személyforgalmat – személyautókat, autóbuszokat, furgonokat stb. – a környező községeken keresztül vezető másod- és harmadosztályú utakra terelik Csilizradvány, Balony és Kulcsod felé. A 7,5 tonna feletti gépjárművek viszont kénytelenek a legközelebbi, komáromi vagy a Dunacsún-Rajka határátkelőt használni a vámosszabadi helyett.


-para-