Csütörtöktől minden egyes személyt, aki átlépi a határt, nyilvántartásba vesznek a rendőrök!

2020. április 2. - 11:05 | Belföld

A rendőrök a közlekedők türelmét kérik, az új intézkedés miatt ugyanis torlódások alakulhatnak ki a határszakaszok közelében.

Csütörtöktől minden egyes személyt, aki átlépi a határt, nyilvántartásba vesznek a rendőrök!
Fotó: Paraméter - illusztráció

Nyilvántartásba vesznek a rendőrök csütörtökről minden olyan személyt, akik belépnek Szlovákia területére – tájékoztat a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

Az új intézkedés miatt valószínűleg megnövekszik majd a várakozási idő a határoknál, éppen ezért a rendőrök az emberek türelmét kérik.

Időközben több olvasónk is jelezte, hogy a rendőrök határátlépéskor figyelmeztették őket, amikor visszatérnek Szlovákiába, meg kell majd adniuk az elérhetőségüket.

A rendőrség tájékoztatása szerint ezzel az intézkedéssel tesznek eleget a kormány kérésének azzal kapcsolatban, hogy fokozzák az ellenőrzéseket a határokon.

A hatóságok szerint azért szükséges nyilvántartásba venni az ország területére visszaérkező személyeket, mert rájuk rendkívüli intézkedések vonatkoznak.

A rendőrök ezzel kapcsolatban türelemre, megértésre és együttműködésre kérik az embereket, és egyúttal azt ígérik, dolgoznak rajta, hogy az eljárás jelentősen gyorsabban működjön.


(TASR/para)