Cukorkaeső a Csilizközben

2019. június 10. - 13:54 | Régió

Közös gyermeknapot rendezett Szap és Csiliznyárad önkormányzata, valamint a Csemadok szapi alapszervezete a helyi sportpályán.

Cukorkaeső a Csilizközben
A szerző felvételei (A többi képért KATT a fotóra)

Az évekkel korábban elkezdődött közös együttműködés mára szinte természetessé vált a csilizköziek számára.

A szervezők délután két órára várták a két község legkisebbjeit, akik az érkezéskor egy gyermeknap feliratú pólót kaptak ajándékba, ami emlékezteti őket az idei rendezvényre. A délutánt a szapi Beke Anna Lili a Vuk című dal eléneklésével nyitotta meg, majd a gyerekek lufit engedtek fel a levegőbe. Ezután kezdetét vette az ügyességi verseny, ahol különböző akadályokat kellett leküzdeniük az indulóknak.

Akik nem vettek részt a versenyeken, azok sem unatkoztak, hiszen kézművesfoglalkozásokon várták őket. Ezen kívül volt madárbemutató is, ahol az érdeklődők közelebbről megismerkedhettek a különféle szárnyasok szokásaival, utána Kevicky Tünde gyerekkoncertje következett, majd jött a meglepetés, a sportpálya felett kisrepülőgép jelent meg és cukorkaesőt zúdított a gyerekekre. A programok végén a zsűri kiértékelte az ügyességi verseny résztvevőit, akiket ajándékkal jutalmaztak. A gyermeknap nem érhetett véget a már hagyományos kötélhúzás nélkül, ahol ezúttal a csiliznyáradiak kerekedtek felül.

Természetesen a kicsik számára az egész rendezvény ideje alatt ingyenesek voltak az ínyencségek, mindenki a kedvére fogyaszthatott jégkrémet, üdítőt, gyümölcsöt és pizzát, valamint sok-sok édesség közül választhatott.

A kora esti órákban a gyereknapon részt vett több mint 100 gyermek fáradtan, de élményekkel tértek haza.

(sk/alsa)