A DAC-szurkolók segítségére is számít az Összefogás, aláírásokat gyűjtöttek a MOL Aréna előtt

2019. szeptember 1. - 22:41 | Belföld

Vasárnap a DAC-Slovan derbi előtt is gyűjtöttek aláírásokat a Összefogás mozgalom megteremtéséért a MOL Arénánál.

A DAC-szurkolók segítségére is számít az Összefogás, aláírásokat gyűjtöttek a MOL Aréna előtt
Fotók: Paraméter

Miután kiderült, hogy nem született meg az együttműködés a Híd és az MKP között, pénteken elindult az aláírásgyűjtés, hogy hivatalosan is létrejöhessen az Összefogás mozgalom, amelynek tagjai új magyar érdekképviseletet teremtenének.

A mozgalom előkészítő bizottsága által kiadott pénteki sajtóközleményben az áll, hogy nem új pártot akarnak létrehozni, hanem egy nyitott platformot, amely egyesíteni tudja a szlovákiai magyar közösségért tenni akaró, a magyar nemzet sorsa iránt elkötelezett embereket. „A parlamenti magyar érdekképviselet a megmaradás és fejlődés egyik záloga. Úgy érezzük, felelősségünk van abban, hogy ez biztosítva legyen a magyarság számára. Az érdekképviselet önmagában nem cél, hanem eszköz: ezért megfelelő tartalmat kell társítani az összefogás mellé. A 24. órában járunk, de még időben. Hiszünk benne, hogy a választói akarat megvalósítható, az Összefogás létrejöhet” – fogalmaznak.

Az Összefogást támogatni kívánók elektronikus és hagyományos úton is leadhatják az aláírásukat. Ez utóbbi céljából a mozgalmat előkészítő bizottság tagjai kihasználták a legtöbb szlovákiai magyart összegyűjtő esemény adta lehetőséget, és a DAC-Slovan derbi előtt és után aláírásokat gyűjtöttek a MOL Arénánál.

„Sok itt a magyar érzelmű ember”

– felelte Kocskovics Péter aktivista arra a kérdésre, hogy miért választották ezt a helyszín.

Az Összefogást képviselő önkéntesek röviddel egy órával a meccs előtt kezdték meg az aláírásgyűjtést a MOL Arénánál, majd a mérkőzés után is folytatták.

Mint fogalmazott, bármennyi aláírással elégedettek, nem volt konkrét kitűzött céljuk azzal kapcsolatban, hogy mennyit szeretnének összegyűjteni a nap folyamán.

„Örülünk minden plusznak. Nagyon sok fronton gyűjtjük az aláírásokat, úgyhogy bármilyen számot is mondanék azzal kapcsolatban, hogy mennyi gyűlt össze ezidáig, nem lenne pontos, tehát erről egyelőre nem tudunk nyilatkozni érdemben” – tette hozzá Kocskovics Péter.

Kapcsolódó cikkek:
Új szlovákiai magyar érdekképviselet alakul, aláírást gyűjtenek
Mindenkivel össze kell fogni, akivel lehet - villáminterjú Bauer Edittel, az Összefogás mozgalmat előkészítő bizottság tagjával


(parameter)