Dagad Dzurindáék önbizalma, bejegyezték a Modrí pártot

2023. május 3. - 10:49 | Belföld

Bejegyezte a belügyminisztérium a Modrí - Európske Slovensko (Kékek – Európai Szlovákia) pártot – erősítette meg a TASR-nek Ľuboš Schwarzbacher, a párt előkészítő bizottságának tagja.

Dagad Dzurindáék önbizalma, bejegyezték a  Modrí pártot
Fotó: TASR - Jaroslav Novák

A Modrí április elején kérte a bejegyeztetését, miután leadta a 12 861 támogató aláírást. Ezeket körülbelül négy hét alatt gyűjtötte össze.

„Azt akarjuk, hogy az állampolgárok élvezzék az európai egyesülés előnyeit, de egyúttal azt is, hogy Szlovákia hasznos tagja legyen ennek az európai projektnek” – jelentette ki a TASR-nek Mikuláš Dzurinda, a párt egyik alapítója. Hozzátette, hogy egy hét múlva, az Európa-napon tájékoztatják a nyilvánosságot programjukról és célkitűzéseikről.

Schwarzbacher szerint a problémamentes bejegyeztetés igazolta, hogy jó munkát végeztek. „A következő lépés a párt alakuló kongresszusa, melyre vasárnap, május 14-én kerül sor Kassán (Košice)” – tette hozzá.

Dzurinda még március elején jelentette ki, hogy konzervatív-liberális jobbközép pártot akarnak létrehozni, és hosszú távon akarják pozitívan befolyásolni az ország, de Európa fejlődését is.


(TASR)