Dakó szerint a dunaszerdahelyi városháza nem felel meg a 21. századnak

2018. szeptember 12. - 17:00 | Régió

A négy H betűs vezetéknevű polgármesterjelölt mellett Dakó Sándor tulajdonképpen a kakukktojás. Őt is kérdeztük indulásának okairól.

Dakó szerint a dunaszerdahelyi városháza nem felel meg a 21. századnak
Fotó: Cséfalvay Á. András - archívum

„Két választási ciklus áll mögöttem, ez idő alatt a képviselőség mellett városi tanácstagként és a pénzügyi szakbizottság tagjaként is szereztem tapasztalatokat. Látom, és egyre inkább meg vagyok győződve arról, hogy Dunaszerdahely többet érdemel” – magyarázta.

Hozzátette, képviselőként csak javasolhatott, illetve a testületi üléseken kontrollálhatta és számon kérhette a városvezetés működését. „Mint pártfüggetlen jelölt, a városháza működését szeretném polgárközpontúvá tenni, mivel az jelenleg nem felel meg a 21. századnak. Pedig a nevében is benne van, hogy a város háza” – szögezte le.

Kapcsolódó cikkeink:
Négy független jelölt indul Hájos Zoltánnal szemben a polgármesteri címért Dunaszerdahelyen
Herceg Andrea is indul a polgármesteri címért Dunaszerdahelyen
Horváth Zoltán szerint 10 év után változás kell Dunaszerdahelyen
Horváth Zoltánt támogatja Dunaszerdahelyen a Híd
Dunaszerdahelyen az MKP ismét Hájos Zoltánt indítja, mutatjuk a párt képviselőjelöltjeit!

Úgy véli, a városvezetésnek kell szolgálnia a lakosokat, nem pedig fordítva. „Rengeteg javaslat, kérés és panasz érkezett a lakosok részéről, ezekre kellene reagálni polgárcentrikus munkával. Elérhetővé kell válni a polgárok számára egy polgármesternek is – nem elég a városházán dolgozni, a terepen is kell” – fogalmazott.

Véleménye szerint rengeteg jó javaslat azért nem megy át, mert párt alapú politizálás zajlik Dunaszerdahelyen.

„Amennyiben sikerrel járok, szeretnék az összes képviselővel konstruktív munkát folytatni, és szeretném, ha a választások után a pártok megválasztott képviselői is félretennék párthovatartozásukat, és mint dunaszerdahelyiek döntenének a dunaszerdahelyiek dolgairól. Az önkormányzati politikának nem szabad átvenni a nagypolitikai acsarkodásokat” – emlékeztetett.

Dakó Sándort is kérdeztük arról, lemondana-e jelöltségéről másvalaki javára, hogy segítse a városvezetés lecserélését, vagy épp kérne-e más jelöltet ugyanerre, ha ő tűnik esélyesebbnek. „Nagyon sokan mondták, hogy mindentől függetlenül látnak esélyt a győzelmemre, így most még korainak tartom ezzel foglalkozni. A kampány elején járunk, nem zárok ki semmit, de bővebben ezt egyelőre nem kommentálnám” – hangsúlyozta.

„Szeretném, hogy minőségi változás történjen a városvezetésben, és hogy egy konstruktív testület, nem pedig egy gépezet jöjjön létre november 10-ike után a városban” – zárta szavait.

(SzT)