Dalba szőtt álmok Csiliznyáradon

Csiliznyáradon második alkalommal búcsúztatták a farsangot nótaszóval vasárnap a helyi kultúrházban. Fekete Erzsébet és Ladacsi Mónika a két ötletgazda-főszervező ismét szívet-lelket melengető nótás rendezvénnyel ajándékozták meg a közösséget.

Dalba szőtt álmok Csiliznyáradon
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Lukács Végh Zsuzsanna)

A nótaesten felléptek szép hangú, a fellépést vállaló bátor helyi énekesek és rutinos, többszörösen díjazott vendégelőadók is.

A sort a legfiatalabb fellépő kezdte, a sokoldalú csiliznyáradi kedvenc, Molnár Máté, majd a szintén helyi Ladacsi Gábor, Miklós Károly, Ladacsi Margit, Hetényi Gergő és Fekete Erzsébet következtek, illetve a szomszédos községből, Csilizradványról Vass Virág. A nótázásba nagyon hamar bekapcsolódott a közönség is, akik egy-egy nótát az előadóval együtt énekeltek.

A nótázási kedv és a taps ereje egyre nőtt a műsor második felében, amikor a vendégénekesek álltak a mikrofon mögé. A nyékvárkonyi Matus Ernő következett, aki számos nótaest és falunap résztvevője, a 2003-as és 2004-es  Őszirózsa országos nótaverseny második helyezettje, majd a nemeshodosi Megmaradásunkért Polgári Társulás énekkarának állandó tagja Nagy Noémi lépett a színpadra. A sorban a felsőszeli Tonkó István, utána pedig a gímesi Nagy Attila  aranykoszorús nótaénekes következett.

Ladacsi Mónika nemcsak háziasszonyként bizonyult kiválónak. A helyi rendezvények állandó és ünnepelt szereplője nem csak dalválasztásával és csodás, képzett hangjával, de előadásmódjával is elkápráztatott mindenkit. A színpadon végig jelenlevő, minden énekest igényesen kisérő Mezei Zsolt és cigányzenekara is kiérdemelte a fergeteges tapsot.

Ez az újabb csiliznyáradi rendezvény is élő bizonyítéka annak, hogy „lelkünkben a magyar nóta, nem hervad, de virágzik!”

(vbzs/dor)