Dallal támad a Deichmann boltjára a Rómeó Vérzik frontembere

2015. november 26. - 16:02 | Régió

Saját bevallása szerint azért rúgtak ki egy eladót a somorjai Deichmann cipőboltból, mert nem tetszett felettesének, hogy magyarul beszélt a munkahelyén.

Dallal támad a Deichmann boltjára a Rómeó Vérzik frontembere
Kovács Koppány - Youtube

Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik frontembere zenészeket és énekeseket toboroz, hogy szombaton délelőtt 9 órakor dallal, zenével tüntessenek a szlovákiai magyar dolgozót ért sérelem miatt.

„Figyelem, somorjai és környékbeli zenészek, énekesek!
Mindannyian hallottátok, hogy az újonnan megnyílt somorjai Deichmann üzletből azért menesztettek egy alkalmazottat, mert magyarul beszélt.
Szombaton reggel kilencre jöjjön el mindenki a Kaufland parkolójába a Deichmann elé egy szál hangszerrel, vagy csak hozza magával a hangszálait és dallal, zenével tüntessünk a kirekesztés és nyelvünk sárba tiprása ellen.
LEGYEN MINNÉL HANGOSABB AZ ÉNEK, hallja meg a világ, Somorja nem az a város, ahol ilyen viselkedést megtűrünk!“
– írja Kovács Koppány.

„A magyaroknak magyarul köszöntöttem, a szlovákoknak szlovákul. A magyar vásárlókat magyarul szolgáltam ki. A nyitás napján végig dolgoztam, ahogy vasárnap is, nem volt gond, minden rendben ment. (...) Hétfőn a területi menedzser figyelt engem egész nap, de a munkámban nem talált kivetnivalót. Este mégis behívott az irodába, ahol a papír, amely alapján elbocsátottak, már az asztalon várt. Indokolnia nem kellett, benne voltam még a három hónapos próbaidőmben" - mondja a kirúgott dolgozó, aki megkérdezte felettesét, azért rúgták-e ki, mert magyarul beszélt a vevőkkel. Erre azt a választ kapta, hogy ha egy vevő belép a boltba, annak az eladó nem köszönhet automatikusan magyarul, csak szlovákul.

-para-