Daniel Lipšic már nem pártelnök

2017. január 30. - 15:23 | Belföld

Daniel Lipšic lemondott a NOVA elnöki posztjáról. Mindennek az az oka, hogy vizsgálat folyik ellene tavalyi gázolási ügye miatt. Lipšic azonban a párt tagja marad.

Daniel Lipšic már nem pártelnök
Fotó: TASR/Štefan Puškáš

Az új elnökről a NOVA Országos Tanácsa dönt majd márciusban – tájékoztatott hétfőn a NOVA sajtóosztálya.

„Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy tekintettel a jelenlegi helyzetre nem lennék képes eleget tenni a pártvezetéssel kapcsolatos kötelességeimmel“ – mondta Lipšic az elnökségi tanácskozás után. A politikus tavaly lemondott parlamenti képviselői mandátumáról is.

Továbbra is fontos lesz számára Szlovákia sorsa, s jelen lesz a közéletben. „Szlovákia politikája nagyot változott az elmúlt években. Egyre sürgősebbé válik az olyam karakteres és szakképzett emberek jelenléte, akiket pártunk bemutatott. Ezért biztos vagyok abban, hogy van értelme küzdeni“ – mondta.

Az Új Többség (Nová väčšina – NOVA) egy jobbközépes irányultságú párt. Olyan új többséget akarnak létrehozni, akik közösen felépítik a jobb és igazságosabb Szlovákiát. A NOVA-t a belügyminisztérium 2012. október 25-én vette nyilvántartásba. Eddig Daniel Lipšic volt a mozgalom elnöke. A NOVA a tavalyi parlamenti választásokon az OĽaNO választási listáján indult. A parlamentben OĽaNO-NOVA-ként vannak jelen.

TASR/para

Címkék: Daniel Lipšic