Daniel Lipšic szerint Marian Kočner rendelte meg az ő meggyilkolásának előkészítését

2019. augusztus 14. - 21:32 | Belföld

Daniel Lipšic ügyvéd úgy véli, Marian Kočnernek volt indítéka arra, hogy meggyilkoltassa.

Daniel Lipšic szerint Marian Kočner rendelte meg az ő meggyilkolásának előkészítését
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Ezt a TASR-nek nyilatkozva mondta annak kapcsán, hogy vádat emeltek Alena Zsuzsová, Tomáš Sz., Miroslav M. és Andruskó Zoltán ellen az ő és két ügyész meggyilkolásának előkészítése miatt.

Lipšic reméli, az ügy vizsgálata elvezet ahhoz vagy azokhoz, akiknek érdekükben állt ennek a gyilkosságnak a megrendelése.

„Nagyon bízom benne, hogy ebben az ügyben is kiderül az igazság”

– tette hozzá.

Lipšic megerősítette, hogy Andruskó Zoltán. azt vallotta, ez a gyilkosság lett volna az előzménye a Kuciak-gyilkosság megrendelésének.

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze „a dolgok szerencsés egybeesésének” nevezte, hogy végül nem követték el ezt a gyilkosságot.

„Ha mégis megtörtént volna, biztos vagyok benne, hogy nem Ján Kuciak és Martina Kušnírová, hanem valaki más meggyilkolásáról beszélnénk"

– mondta ez év februárjában.

Alena Zsuzsovát, Tomáš Szabót, Miroslav M.-t és Andruskó Zoltánt Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával is vádolják. Marian Kočnert, akinek Lipšic szerint volt indítéka, hogy megrendelje az ő megölését, Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelésével, a Markíza TV váltóinak meghamisítása ügyében, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásával is vádolják.

TASR