Danko arra kérte a választókat, hogy körültekintően döntsenek

2020. február 26. - 22:06 | Belföld

Andrej Danko, a parlament elnöke szerdai beszédében arra buzdította az állampolgárokat, hogy éljenek a választójogukkal, és szombaton menjenek el szavazni.

Emellett arra kérte őket, hogy megfontoltan, körültekintően döntsenek.

Danko szerint történelmi jelentőségű keresztúthoz értünk.

„Most dönthetünk az államunk jellegéről. Körültekintően, józanul döntsünk”

– fűzte hozzá.

A házelnök szerint több út is áll előttünk.

„De csak az a helyes út, amely alázathoz és önismerethez vezet. Az, amely az őseink által megszabott értékek mentén halad. Ne áruljuk el őket, hallgassuk meg a szívünk és a lelkiismeretünk hangját”

– hangsúlyozta Danko, aki szerint különbséget kell tenni azok között, akik a nemzetért dolgoznak, és akik csak üres ígéreteket hangoztatnak.

„Ne legyünk rabszolgák a saját országunkban. Mi vagyunk itthon. Bizonyítsuk be ezt a küszöbön álló választásokon is. Őrizzük meg Szlovákiát az utánunk következő nemzedékek számára olyannak, amilyennek mi ismerjük, és amilyennek mi akarjuk”

– fogalmazott Danko.

A házelnök szerint a nemzet érdeke az, hogy Szlovákia biztonságos és gazdaságilag virágzó otthont tudjon nyújtani minden állampolgárának. „Hogy minden polgár érezze: egyforma jogai és kötelességei vannak. Támogassuk a családot, mint férfi és nő kötelékét. Segítsük és tiszteljük a nagyszüleinket, akik a nehéz időkben építették, sőt védelmezték Szlovákiát. És ne feledkezzünk meg a fiatal nemzedékről sem, amely a jövőben majd átveszi a nemzeti létünk stafétáját” – zárta a házelnök.

TASR