Danko az új Slota: Piásan ment élő műsorba az SNS elnöke

2019. május 14. - 18:22 | Belföld

"Tényleg sokat ittam" – tett egy piaszagú vallomást Andrej Danko a Rádio Expres keddi beszélgető műsorában, ahol visszafogottan, de helyenként kábultan, kidüllesztett szemekkel adott 25 perces interjút a nemzeti párt első embere.

Danko az új Slota: Piásan ment élő műsorba az SNS elnöke
Andrej Danko a Rádio Expres élő műsorában (Forrás: Rádio Expres)

Ján Slota legszebb pillanatait idézi az, ahogy a zsolnai expolitikus utóda, a szlovák parlament jelenlegi elnöke viselkedett a kereskedelmi rádió élő adásában. “Kissé kába vagyok, mert ivásba fojtottam bánatomat a hokimeccs után” – tért a lényegre mindjárt a beszélgetés elején Danko, utalva a szlovák jégkorong-válogatott hétfő esti Kanada elleni világbajnoki mérkőzésén történtekre, ahol az ellenfél két másodperccel a dudaszó előtt beütötte a nyertes gólját.

A kótyagosnak tűnő házelnök aránylag derekasan állta a sarat, sóhajtozva válaszolgatott a komolyabbnál komolyabb felvetésekre. A Moszkvával fenntartott kiváló viszonyát firtató sokadig kérdésre aztán egy vallomás is belefért neki:

"szerkesztő úr, én annyira szörnyen szeretem magát" - ismerte el a politikus Braňo Závodský műsorvezetőnek.

Hogy Danko nagyobb biztonságban érezze magát, egy jószándékú segédszerkesztő benyújtott neki egy pohár kólát, hátha összeszedettebben tud majd viselkedni a magasrangú politikus. "Tegnap szomorú dolog történt" - vont mérleget a nemzetiek vezetője, és még mindig a tegnapi meccs hatása alatt megjegyezte, ugyanakkor "büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk".

A rádióhallgatók is büszkék lehetnek a parlament vezetőjére, mert bár bevallottan tintásan vett részt az Expres rádió élő adásában, szépen megküzdött a feladattal. Danko pár órával később sajtótájékoztatót hívott össze, melyen tagadta, hogy részeg lett volna...

(para)