Danko azt üzente Pellegrininek, hogy nézzen tükörbe, és ne hazudjon

Arra az esetre, ha Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő továbbra is támadni fogja az SNS-t, Andrej Danko, a párt elnöke az uniós támogatások múltbéli lehívásáról, illetve Jozef Brhel vállalkozóról szóló sajtótájékoztatókat helyezett kilátásba. Danko azt üzente Pellegrininek, hogy nézzen tükörbe, és ne hazudjon.

Danko azt üzente Pellegrininek, hogy nézzen tükörbe, és ne hazudjon
Fotó: TASR

„Ha a miniszterelnök azok után, hogy kijelentette, Andrej Kiskával is tudna kormányozni, illetve hogy hazudott a minimálbérről, tovább akarja folytatni a hazudozást és tovább akarja támadni az SNS-t, tarthatunk jövő héten néhány sajtótájékoztatót az uniós oktatási támogatások 2012 és 2016 közötti lehívásáról, valamint Brhel úrról is” – mondta Danko.

Pellegrini bírálatára reagálva kijelentette: nem igaz, hogy tavaly vissza kellett volna fizetni Brüsszelnek 108 millió euró értékű oktatási támogatást.

„2017-ben 27 millióval kevesebbet hívtak le a 2014-es gyenge teljesítmény miatt. 2018-ban pedig 81 millióval kevesebbet a 2015-ös gyenge teljesítmény miatt. 2014-ben és 2015-ben is a Smer-SD jelöltje vezette a tárcát. 2014-ben maga Pellegrini úr, a mostani kormányfő, egy évvel később pedig közeli barátja, Juraj Draxler” – mutatott rá Danko.

Pellegrini pénteken azt tanácsolta Dankónak, hogy az egészségügy és a szociális szféra helyett inkább a saját tárcáival törődjön. „Például az oktatással. Ezen a területen tavaly több mint 108 millió eurót veszítettünk. Ezt az összeget az egyetemeink és a tudományos kutatóintézeteink kaphatták volna, de nem voltunk képesek felhasználni, így vissza kellett adnunk” – figyelmeztetett.


(TASR)