Danko cáfolja, hogy újra az SNS elnöke akar lenni, inkább végleg távozna a politikából

2020. április 19. - 12:40 | Belföld
Danko cáfolja, hogy újra az SNS elnöke akar lenni, inkább végleg távozna a politikából
Fotó: TASR

Danko kijelentette, ellenkezőleg, azt fontolgatja, hogy végleg távozik a politikából.

„Sosem nyilatkoztam úgy, hogy indulni fogok az SNS elnöki pozíciójáért. A sikertelen választások után természetes, hogy mindenki távozik a funkciójából. Tíz évig voltam magas pártpozícióban a családom és az egészségem rovására, ezért azt fontolgatom, hogy végleg távozom a politikából, nem pedig azt, hogy ismét jelöltetem magam elnöknek” – reagált Danko.

A korábbi házelnök megjegyezte, a mostani államirányítás napról napra meggyőzi őt abban, hogy az emberek összetévesztik a politikát a komédiával. „A kormányfő méltóságon aluli bejegyzései a közösségi oldalán nem segítenek az embereknek megoldani a problémákat” – jegyezte meg.

Danko egyúttal elismerte, az előző kormány, amelynek az SNS is tagja volt, követett el hibákat, de a problémákat megoldotta és nem keresett kibúvókat. „Főleg nem játszottunk színházat” – szúrta oda.

Mint ismert, vasárnap az SNS alelnöke, Eva Smolíková úgy nyilatkozott, Andrej Danko ismét indulhat az SNS elnöki pozíciójáért. Az eredeti tervek szerint májusban szavaztak volna az új elnökről, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt szeptember 12-re halasztották. Korábban a párt alelnökei, Eva Smolíková, Jaroslav Paška és Anton Hrnko is jelezték, hogy nem kívánnak indulni a posztért.


(TASR)

Címkék: Andrej Danko, SNS