Danko: "Csak a vadállatok esznek a szónoki emelvény alatt"

2020. február 19. - 13:57 | Belföld

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke a képviselői grémium szerdai ülése után kijelentette: rendelkezésére állnak azok az eszközök, amelyekkel biztosíthatja, hogy csütörtökön folytatódjon a rendkívüli parlamenti ülés. Hogy pontosan milyen eszközökről van szó, nem részletezte.

Danko: "Csak a vadállatok esznek a szónoki emelvény alatt"
Andrej Danko (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikkek:
 
Fico: Bugár megmondta, hogy már nincs velünk (...), csak magának köszönheti, hogy nem jut be a parlamentbe
 
Folytatódik a parlamenti cirkusz: hiába utasította ki Danko Beblavýékat, nem voltak hajlandóak elhagyni az üléstermet (VIDEÓ)

„Az elmúlt három évben, ha elő is állt olyan helyzet, hogy a képviselők megsértették a házszabályt, sosem ignorálták a figyelmeztetést, és még a legnagyobb lázadó, Igor Matovič (OĽaNO) is mindig elhagyta az üléstermet” – mutatott rá Danko. Hozzátette: a parlamentnek nem áll rendelkezésére olyan őrség, amelynek tagjai kivezethetnék a képviselőket az ülésteremből.

Danko sajnálja, hogy a PS-Spolu pártkoalíció azt képzeli, hogy Matovičot másolva eredetiek lehet. A felszólításukra, hogy forduljon az alkotmánybírósághoz, úgy reagált, hogy az alkotmánybíróságon csak egy konkrét jogszabályt lehet megtámadni, olyat, amelyet már korábban elfogadtak.

A független képviselők viselkedését a házelnök „óriási szégyennek” nevezte. A Martin Poliačik képviselő által a közösségi hálón megosztott fotókkal kapcsolatban kijelentette, hogy

„csak a vadállatok esznek a szónoki emelvény alatt. Csak ilyen emberek gyalázzák meg a parlamentet, utána meg azt állítják, hogy tisztelik azt.”

(TASR)