Danko egy hetet adott Pellegrininek, különben az SNS hátat fordít neki az államfőválasztáson

2023. december 10. - 14:59 | Belföld

Az SNS egy hetet adott Peter Pellegrini házelnöknek (Hlas), hogy döntsön államfőjelöltségéről, különben a párt más utakon folytatja. Ezt maga Andrej Danko pártelnök jelentette ki a TA3 V politike című műsorában. Dankónak nincsenek államfői ambíciói, noha a pártban már beszéltek róla. Továbbra is Robert Ficót (Smer) tartaná ideális köztársasági elnöknek.

Danko egy hetet adott Pellegrininek, különben az SNS hátat fordít neki az államfőválasztáson
Peter Pellegrini és Andrej Danko (Fotó: TASR)

Danko közölte, a párt kongresszusa minden bizonnyal az ünnepek között dönt arról, miként jár el az elnökválasztással kapcsolatban. Amennyiben Pellegrini nem áll ki az SNS támogatásáért az első fordulóban, Danko szerint a párt valószínűleg másként dönt. Mint mondja, az SNS egy része Štefan Harabint támogatja, míg többen úgy vélik, hogy Dankónak kötelessége indulni a választáson a nemzeti pártok egységének megőrzése érdekében.

Ami a kormánykoalíció jövőjét illeti, Danko szerint az SNS nem akar veszekedni. „Azt akartam, hogy más kormány jöjjön létre, mint Ódoré. Robert Fico tudja, hogy bízhat az SNS-ben” – mondta Danko, majd hozzátette: az SNS nem azért lépett a kormányba, hogy csak a Smer és a Hlas törvényeit szavazza meg.


TASR/para