Danko eljátsza, mintha most jött volna le a falvédőről és teljesen kétségbe van esve

2019. november 8. - 15:08 | Belföld

Andrej Danko házelnök, a kormánypárti SNS vezetője sajnálatosnak tartja, hogy az érzelmek vezérlik Szlovákiát a józan ész helyett. Így reagált Martin Glváč parlamenti alelnök lemondására. Úgy látja, ezt a „problémát” a Smer részéről megoldottnak tekintik, és a legfontosabbnak ő most a jövő évi állami költségvetés elfogadását tartja, szerinte inkább erről kellene beszélni. Nem holmi kočneres összefüggésekről! Az kit izgat?!

Danko eljátsza, mintha most jött volna le a falvédőről és teljesen kétségbe van esve
Fotó: tasr

A glváčos eset „személyi kérdés, tele emócióval a társadalomban. De azok az alapvető dolgok, amik Szlovákiára várnak a költségvetés jóváhagyásánál, prioritások” - jelentette ki Danko. Hozzátette, szeretné, ha a politika nem arról szólna, hogy ki kiről mit gondol. „Foglalkozzunk végre azzal, amire Szlovákiának szüksége van. Nagy lemaradásunk van abban, hogy ismét attraktívvá tegyük Szlovákiát. Szlovákia sok dologról lemarad a befektetések terén” - figyelmeztetett Danko.

Kijelentette azt is, „kétségbe van esve” amiatt, hogy miért nem foglalkoznak például az idegenforgalmi minisztérium létrehozásával, „mindig a személyes dolgokkal vagyunk elfoglalva”. „Ennek egyszer véget kell vetni Szlovákiában, mert mindannyiunkat tönkretesz” - állítja Danko.

Az SNS és a törvényhozás irányítója kissé úgy viselkedik, mint a Monty Python társulat Gyalog galopp filmjében a király a lakodalmas fejezetben, amikor Sir Lancelot egy félreértés miatt lekaszabol pár embert, de az országló inkább másra helyezné a hangsúlyt. "Megölte az örömapát! Megölte a nénikémet!" - hangzik a vád az öldöklő lovaggal kapcsolatban, de az uralkodó - amolyan dankósan - csendet kér: "Nem siratóünnep ez, hanem vidám lakodalom. Kár lenne pörlekedni, áskálódni azon, hogy ki ölt meg kit. Azért jöttünk össze, hogy tanúi legyünk két ifjú szerelmes szív házasságban való egyesülésének."

Glváč csütörtökön jelentette be, hogy lemond, mert fontos számára, hogy a Smer-SD megnyerje a jövő évi választást.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke hozta nyilvánosságra azokat az állítólagos üzeneteket, melyeket Marian Kočner és Glváč a Viber alkalmazáson keresztül küldhettek egymásnak. Glváč visszautasította Matovič vádjait és feljelentést tett. Azt állítja, a nyilvánosságra hozott kommunikáció nem fedi a valóságot.

TASR