Danko hiába csinált hülyét magából: Čaputová még a hét elején mielőbbi felépülést kívánt Zemannak

2021. október 15. - 07:30 | Belföld

Levelet írt a hét elején (!) Zuzana Čaputová köztársasági elnök Miloš Zeman cseh államfőnek, mielőbbi felépülést kívánt neki - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, az elnök asszony szóvivője. Néhány órával korábban Andrej Danko hülyét csinált magából, hogy erre figyelmeztesse. 

Danko hiába csinált hülyét magából: Čaputová még a hét elején mielőbbi felépülést kívánt Zemannak
Miloš Zeman (archív felvétel)

„Tisztelt elnök úr, tudom, hogy nehéz időszakon megy keresztül, ezért erőt, jó egészséget és mielőbbi felépülést kívánok önnek" - írta Čaputová Zemannak. A szlovák államfő egyébként szlovéniai látogatáson van.

Zuzana Čaputová ugyanakkor óriási hibát vétett: nem tájékoztatta Andrej Dankót, és hagyta, hogy ezáltal duplán hülyét csináljon magából.

Az SNS elnöke ettől függetlenül úgy érzi, bakivideója elérte a célját, noha később született, mint az államfő levele. Egyszersmind megköszönte a Zomri nevű viccoldalnak, hogy népszerűsítették.

Miloš Zemant vasárnap a prágai központi katonai kórházba szállították. Sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem adott részletes tájékoztatást az állapotáról. Jiří Ovčáček, Zeman szóvivője úgy tájékoztatott, egészségi problémái nem akadályozzák az elnököt alkotmányos jogköreinek gyakorlásában.

(TASR/parameter)