Danko keresi a rést vissza a parlamentbe, pazar tervei vannak!

2023. január 15. - 10:57 | Belföld

Csupa releváns arccal készült találkozni Andrej Danko, akinek pártja pillanatnyilag kívülről szagolja a parlamentet.

Danko keresi a rést vissza a parlamentbe, pazar tervei vannak!
Andrej Danko (Fotó: TASR)

Az SNS elnöke olyan parlamenten kívüli, általa relevánsnak nevezett pártok elnökeivel szeretne találkozni, akik az első randin nem fognak mindjárt összeveszni. Danko megszólította például Miroslav Radačovskýt, aki párton kívüliként az ĽSNS listáján jutott be az Európai Parlamentbe 2019-ben, manapság pedig a Slovenský PATRIOT (Szlovák HAZAFI) nevű pártot vezeti.

Danko emellett találkozna Jozef Hrdličkával, a kommunisták vezetőjével is, nehogy egyetlen szavazat is elvesszen. Megszólítana egy további formációt, az ún. Nemzeti Koalíciót (Národná koalícia), melynek elnöke Rudolf Huliak, továbbá Roman Stopkát, aki pedig a Práca slovenského národa (kb. Szlovák Nemzeti Munka) nevű pártot ápolgatja.

"A tárgyalások második körében az SNS elnöke mindent megtenne azért, hogy létrejöjjön egy széleskörű blokk, melynek a Smer-SD és a Hlas-SD is a része" - húzta alá. Az SNS mindenesetre bízik benne, hogy javul a viszony Robet Fico (Smer-SD) és Peter Pellegrini (Hlas-SD) között, és létrejön a blokk, amely meggátolja majd Igor Matovič (OĽaNO), Richard Sulík (SaS) és Boris Kollár (Sme rodina) visszatérését.

Odaszólt a KDH-nak is, amely a parlamenten kívüli formációk közül a legnagyobb eséllyel indul a bejutásért. Azt üzente nekik, hogy ne támogassanak olyan bandát, amely tönkretette Szlovákiát.

(TASR)

Címkék: Andrej Danko, SNS