Danko kihívta egy csevejre Boris Kollárt. A téma: a maffia

Kihívta egy vitára az SNS elnöke a Sme rodináét.

Danko kihívta egy csevejre Boris Kollárt. A téma: a maffia
Boris Kollár (Fotó: TASR)

Andrej Danko jövő hét vasárnapra hívta ki egy politikai vitára Boris Kollárt, beszélgetésük témája pedig nem más volna, mint a maffia. 

Kollár válasza erre az volt, hogy akármilyen témában beszélgethetnek. "Ingerült lesz tőlem, mivel az euróalapokból való merítéseikről és a honvédelmi minisztériumáról is szoktam nyilatkozni" - szögezte le.

Danko az állásfoglalásában leginkább azt emelte ki, nem tetszik neki, amikor Kollár a maffiáról beszél, mikor sokan eleve kapcsolatba hozzák őt az alvilággal.

"Ha azt szeretnék, hogy egy valódi maffiózó, Kollár alkotmányos funkcióhoz jutna, akkor én mindent megteszek annak érdekében, hogy ezt megakadályozzam" - fogalmazott. Emlékeztetett a pozsonyi Dinič-testvérekre, Peter Steinhübelre, Roman Deákra. "A Dinič-testvérek gyilkosok voltak, raboltak, zsaroltak. A barátaik közt volt Boris Kollár is. Az egyikük együtt élt Krištúfková asszonnyal, aki aztán az ő piszkos pénzükből, és megosztotta a háztartását Kollárral is. Ezért szeretném felszólítani Boris Kollárt, hogy jobban tenné, ha hallgatna. Mivel együtt vacsorázott, kirándult olyan személyekkel, akik gyilkoltak. Rettentő szégyen, hogy a szlovák közéletben ilyen személyek lehetnek" - szögezte le.

Kollár a tévében:

(Nový Čas)