Danko „lecigányocskázta” Nicholsonovát, az SaS jelenti az ügyészségen

2019. január 27. - 15:35 | Belföld

Andrej Danko (SNS) vasárnap a TA3 poltikai műsorában kijelentette, abban az esetben, ha a bíróság úgy dönt, jogtalanul használja a doktori címét, akkor azt tiszteletben fogja tartani. A parlament elnöke a műsorban keményen beszólt Nicholsonovának.

Danko „lecigányocskázta” Nicholsonovát, az SaS jelenti az ügyészségen
Fotó: TASR

„Addig azonban senki ne törölje belém a lábát”

– hangsúlyozta Danko, reagálva ezáltal az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésre, amelyen a parlament elnökéről döntenének.

A plágiumgyanúba keveredett politikus a munkájával kapcsolatban elmondta, öt szakirodalmat dolgozott fel, azt pedig, hogy egyszerűen kimásolta volna az egyes szövegrészleteket, csúsztatásnak és primitívségnek nevezte.

„Az elsők közt voltam, aki ilyen munkát írt. Akkoriban még nem léteztek erre vonatkozó semmiféle szabályok” – húzta alá.

Danko szerint akkor az volt a fontos, hogy feltüntessék a szerzőket, akiknek a műveiket felhasználták.

„A doktori címet legális úton kaptam és legálisan is használom” – mondta Danko, majd hozzátette, nem engedi, hogy „holmi SaS-es cigányocska kezdegessen vele”, utalva ezáltal az SaS képviselőjére, Lucia Ďuriš-Nicholsonovára.

„Azt hittem, hogy Andrej Danko már nem süllyedhet mélyebbre, de ez mégis megtörtént. Nem tudja, hogy mivel támadjon, ezért használ ilyen sértegetéseket“ – reagált Danko kijelentésére Nicholsonová a Hospodárske novinynek nyilatkozva.

„A parlament elnöke a TA3 műsorában sértő kontextusban „cigányocskának“ nevezte a parlament alelnökét. Ezzel a kijelentésével a nemzet- és fajgyalázás bűncseleményét követte el, ezért a kijelentését az ügyészség figyelmébe ajánljuk. Andrej Danko nemcsak politikusként, de anyaként és nőként is megsértette Lucia Ďuriš Nicholsonovát, ezáltal pedig nemcsak politikusként, de emberként is lejáratta magát“ – olvasható az SaS közleményében.

(TASR)