Danko masszírozza Matovičot, merthogy protekciós az oroszoknál!

2021. január 23. - 13:43 | Belföld

Andrej Danko, a parlament egykori elnöke, a parlamenten kívüli SNS első embere találkozóra hívta Igor Matovič kormányfőt. Ennek egyedüli oka a koronavírus elleni orosz vakcina.

Danko masszírozza Matovičot, merthogy protekciós az oroszoknál!
Andrej Danko (Fotó: TASR)

Danko szerint ugyanis előállhat egy olyan helyzet, hogy a "nyugati" vakcinákból nem lesz elég, és keletről kell majd vásárolni. Az SNS elnöke jelezte, hogy ebben tudna segíteni, lévén hogy számos fontos kapcsolatot épített ki Oroszországgal az elmúlt években.

"Többször is telefonáltam az orosz miniszterrel, aki közvetlenül felelős a Szputnyik vakcinákért. Olyan információim vannak, amelyek segíthetnek önnek, de legfőképp olyan információim, melyek révén biztosítható lenne a Szputnyik a szlovákok számára" - jegyezte meg. Rámutatott, hogy az Európai Bizottság nem vonta meg az egyes tagországot jogát arra, hogy maguk szerezzenek be oltást, emlékeztetett például Magyarország esetére.

Danko megjegyezte, segítő kezet szeretne nyújtani a közvetítésben. "Kérem, emelkedjen felül mindenen, és fogadja el" - húzta alá Danko, leszögezve, hogy szeretné, ha a szlovákiai polgárok eldönthetnék, mivel oltatják be magukat.

(TASR)