Danko megint hízelgett egy nagyot az oroszoknak

2019. december 11. - 17:09 | Belföld

Danko szerint Szlovákia számára elengedhetetlen az Oroszországgal való együttműködés.

Danko megint hízelgett egy nagyot az oroszoknak
Fotó: TASR

Andrej Danko (SNS), a szlovák parlament elnöke szerdán Rusztam Minnyihanovval, Tatárföld elnökével találkozott a pozsonyi várban. A találkozó után kijelentette: Szlovákia számára elengedhetetlen az Oroszországi Föderációval való együttműködés.

„Nincs arra idő, hogy mesterségesen generáljunk problémákat ott, ahol nincsenek. Szlovákia számára elengedhetetlenül fontos az Oroszországi Föderációval való együttműködés” – mondta Danko, aki pozitívan értékelte a jelenlegi szlovák-orosz kapcsolatokat. Kifogásolta ugyanakkor, hogy az államfők közötti kapcsolat nem a legjobb.

Danko és Minnyihanov szerint az országaik közötti együttműködést érdemes lenne több területre is kiterjeszteni, és szorosabbra fűzni. Mindketten hangsúlyozták a Slovnaft és a Tatneft olajtársaságok közötti együttműködési szerződés aláírásának jelentőségét. Danko elismételte, hogy szlovák konzulátust akar nyitni Tatárföldön.

A tatár elnök az oktatás területén is erősítené a két ország közötti együttműködést, példaként a cserediák programot említette. Danko köszöntet mondott Minnyihanovnak az inspirációért. Egyben kiemelte: a tatár példa bizonyítja, hogy az idegenforgalmi minisztérium jó ötlet volt. A tatár elnök megerősítette, hogy mióta Tatárföldön hasonló intézmény létesült, jelentősen fellendült az idegenforgalom.


(TASR)