Danko: Minden állami tisztviselőnek felelnie kell a tetteiért

2020. január 16. - 15:39 | Belföld

Bármilyen állami funkciót töltsön is be az ember, felelősséget kell vállalnia a tetteiért és viselnie kell a következményeket. Ezt Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke jelentette ki.

Danko: Minden állami tisztviselőnek felelnie kell a tetteiért
Fotó: TASR - archív

Danko arra reagált, hogy csütörtökön őrizetbe vették Dobroslav Trnka volt főügyészt, akit hivatali hatáskörrel való visszaéléssel gyanúsítanak.

„Úgy vélem, ez már elkerülhetetlen volt. Örülök, hogy a rendőrség végzi a munkáját. Trnka úrnak meg kell magyaráznia a tetteit. Engem sokként ért, amikor megtudtam, hogy a főügyésznek kamera volt az irodájában. Most hagyni kell a rendőrséget, hogy végezhesse a munkáját. A politikusok az utolsók, akiknek értékelniük kellene az efféle lépéseket” – mondta Danko.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei csütörtökön vették őrizetbe Dobroslav Trnka volt főügyészt, aki ellen hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében indult eljárás. Trnkát a közzétett felvétel szerint a gútori (Szenci járás) házából vitték el.

A NAKA nyomozója még tavaly decemberben gyanúsította meg Trnkát. A büntetőeljárás tárgyát képező állítólagos bűntettet a gyanúsított 2007 és 2014 között követhette el azáltal, hogy nem adta át a hatóságoknak a Gorilla fedőnevű hírszerző akció során készült hangfelvételt.


(TASR)