Danko most külföldi útjai miatt kötött bele Cséfalvayba

Andrej Danko (SNS) szerint Cséfalvay Katalin (Híd-jelölt) az átlagnál többször vesz részt külföli szolgálati úton.

Danko most külföldi útjai miatt kötött bele Cséfalvayba
Cséfalvay Katalin (Archív felvétel)

A parlament nyilvánosságra hozta, mely képviselő hányszor vesz részt külfödön szolgálati úton, és ebből kiderül, hogy Cséfalvay Katalin idén már elképesztő sokszor, hatszor járt külföldön.

Tudni kell, hogy ő ebben nem listavezető, mert az a smeres Ľuboš Blaha, aki viszont nem kapott ilyen kritikát, ellenben megjegyezték, hogy Blaha tagja az Európai Tanács, illetve az EBESZ Parlamenti Közgyűlése szlovák parlamenti delegációjának.

Cséfalvay ehhez képest "csak" a parlament külügyi bizottságának elnöke és az európai ügyekkel foglalkozó bizottság alelnöke.

Danko üzent is neki, mégpedig azt, hogy ne vezesse félre a nyilvánosságot, és ne éljen vissza a külföldi szolgálati útjaival kampányolás céljából. "A statisztikából kitűnik, hogy átlagon felüli számban jár külföldre, és ez ügyben kizárok mindennemű személyes elfogultságot" - jegyezte meg Danko.

A parlamenti iroda közleményében azt is közlik, minden egyes szolgálati út alkalmával figyelembe veszik az út gazdaságosságát, költségvetési terheit és hasznát.

Cséfalvay az Aktuality.sk portálnak erre reagálva elmondta, hogy a parlament több szolgálati utat nem is hagyott jóvá számára, ezek közt említette a grúziai útját, ahol a Grúzia útja Európába megnevezésű konferencián vett volna részt. Hasonlóképp nem hagyták jóvá számára, hogy Budapestre menjen, pedig ennek költsége minimális. Magyarázatot ezekre nem kapott.

Danko és Cséfalvay korábbi összetűzéseiről ITT írtunk.

(TASR)