Danko november 17-én megtalálta és kritizálta a Nyugatot szolgáló médiát

2019. november 18. - 07:32 | Belföld

A parlament elnöke is beszédet mondott a köztévében a bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából, melyben rámutatott, hogy a szabadság a legnemesebb érték, melyért nap mint nap harcolni kell, ugyanakkor nem létezik szabadság felelősség nélkül. Kritizálta a médiát, amiért szerinte nem mindig az igazságot terjesztik

Danko november 17-én megtalálta és kritizálta a Nyugatot szolgáló médiát
Andrej Danko (Fotó: TASR)

"Három évtizeddel ezelőtt az utcáinkon harcoltuk ki a szabadságot, ennek ellenére védenünk kell ma is, és harcolnunk érte nap mint nap" - szögezte le, hozzátéve, hogy szabadság nem létezik felelősség nélkül.

Danko véleménye szerint a társadalomba vissza kell hozni az alázatot és a párbeszédet, a politikusok, a sajtótermékek és a polgárok között.

"Hozzuk vissza az józan mérlegelést és ítélőképességet. felejtsük el az emóciókat. Mondjuk meg egymásnak az igazságot, de sértegetés és kölcsönös antipátia nélkül. Tisztességesnek lenni nem azt jelenti, hogy másokat nyilvánosan besározzunk, megalázzunk. Mindannyian követünk el hibákat, de a felhívásom arra vonatkozik, hogy mindannyian Szlovákiában szeretnénk élni és gyermekeinket felnevelni. Ezért van itt az ideje a nemzeti kiegyezésnek" - mondta.

Danko kritizálta némelyik újkori médiát, és elutasította, hogy azok kizárólag a Nyugatot szolgálják. "Míg a múltban a kommunisták, addig ma az oligarchák birtokolják a médiát" - tette hozzá.

"Az előző rezsim idején szemtanúi lehettünk a totalitárius nézetnek, valamint a különböző pártlapokban gyakorolt cenzúrának. Sajnos, 30 évvel a rendszerváltás után hasonló a helyzet. Ma oligarchák birtokolják a médiát, már nem a kommunisták. Ma is van néhány pártlap, melyeknek nem érdeke az igazságot terjeszteni, gyakran ők akarják megmondani, mi az igazság, és ez ellen harcolnunk kell" - fogalmazott.

(TASR)